Justine Henin már a legjobb nyolc közé jutott, Gyementyjeva kiesett

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 15:24
A legjobb nyolc közé jutott az első helyen kiemelt Justine Henin az angol nyílt teniszbajnokságon, Wimbledonban. Meglepetésre az osztrák Tamira Peszek három játszmában búcsúztatta a tizenkettedikként rangsorolt Jelena Gyementyjevát a harmadik fordulóban. A háromszoros bajnok, Venus Williams nagy csatában jutott a nyolcaddöntőbe.
Justine Henin újabb könnyed győzelmet aratott
Reuters
Justine Henin újabb könnyed győzelmet aratott
Justine Henin újabb könnyed győzelmet aratott
Reuters
Justine Henin újabb könnyed győzelmet aratott

A világelső Justine Heninnek kevesebb, mint egy óra kellett ahhoz, hogy két sima játszmában búcsúztassa a tizenötödik helyen rangsorolt Patty Schnydert. A belga klasszis így elsőként került a negyeddöntőbe a nők mezőnyében.

Hatalmas meglepetést okozott a mindössze tizenhat éves Tamira Paszek, ugyanis az osztrák versenyző a tizenkettedik helyen rangsorolt Jelena Gyementyjevát verte meg három játszmában a legjobb harminckettő között.

Paszek az első szettet még elbukta, de a másodikban négyszer is brékelni tudott, és mivel orosz ellenfele csak kétszer, így a világranglista ötvennegyedik helyezettje könnyedén nyerte ezt a felvonást. A döntő szettben aztán az osztrák tehetség szintén elvette egyszer Gyementyjeva adogatását, és meg is nyerte a mérkőzést.

Venus Williamsnek nagyott kellett küzdenie a továbbjutásért
Reuters
Venus Williamsnek nagyott kellett küzdenie a továbbjutásért

A háromszoros bajnok Venus Williams megszenvedett a Japán Akiko Morigami ellen. A huszonharmadik helyen rangsorolt teniszezőnő az első szettet könnyedén hozta, de a másodikat elbukta.

A döntő felvonásban aztán Williams ötvennégy percig küzdött ellenfelével, és végül 7:5-re nyerte ezt a játszmát.

Könnyedén került a negyedik körbe Szvetlana Kuznyecova és a Czink Melindát búcsúztató Ana Ivanovics is. Az ötödik helyen kiemelt orosz két szettben győzte le a lengyel Radwanskát, míg a hatodikként rangsorolt szerb a francia Rezai ellen nyert.

A férfiak versenyében az esőszünet előtt csupán egyetlen mérkőzés fejeződött be, méghozzá a hetedik helyren kiemelt Tomas Berdyché, aki három szettben, de nagy csatában verte a dél-koreai Li Hjung Taikot.

A cseh kiválóság az első szettet 6:4-re hozta, míg a következő kettőben csupán a rövidítés döntött a javára, így Berdych már a negyedik fordulóba jutott, ahol a Björkman-Arthurs meccs győztesével találkozik majd.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, WIMBLEDON

NŐK, 3. FORDULÓ
Ivanovics (szerb, 6.)–Rezai (francia) 6:3., 6:2
Petrova (orosz, 11.) –Ruano Pascual (spanyol) 6:3, 7:6
Vaidisová (cseh, 14.)–Azarenka (fehérorosz) 6:4, 6:2
Kuznyecova (orosz, 5.)–A. Radwanska (lengyel) 6:2, 6:3
Paszek (osztrák)–Gyementyjeva (orosz, 12.) 3:6, 6:2, 6:3
V. Williams (amerikai, 23.)–Morigami (japán) 6:2, 3:6, 7:5
4. FORDULÓ
Henin (belga, 1.)–Schnyder (svájci, 15.) 6:2, 6:2
FÉRFIAK, 3. FORDULÓ
Berdych (cseh, 7.)–Li Hjung Taik (dél-koreai) 6:4, 7:6, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik