Sílövő-vb: kettős svéd siker a férfiak tömegrajtos versenyében

Vágólapra másolva!
2023.02.19. 14:58
null
Fotó: Getty Images
A győztes Sebastian Samuelsson és Martin Ponsiluoma révén kettős svéd sikert hozott a férfiak tömegrajtos versenye a németországi Oberhofban zajló sílövő-világbajnokság utolsó napján, vasárnap.

 

A korábban öt aranyat és egy ezüstöt begyűjtő Johannes Thingnes Bö hiába vezetett, a 15 kilométeres táv utolsó lövészeténél elhibázta az utolsó célpontot, s végül harmadikként ért be.

A végig hibátlanul célzó, váltóban olimpiai bajnok Samuelsson pályafutása első nagy egyéni győzelmét aratta, és 9.6 másodperccel előzte meg honfitársát, akinek két büntetőkört kellett teljesítenie.

A norvégok 29 éves szupersztárja, Bö ugyan ezúttal lemaradt az aranyéremről, de így is ő lett az első férfi biatlonos, aki egy vb-n hét érmet is begyűjtött: öt első, valamint egy második és egy harmadik hellyel távozik Oberhofból. Korábban mindössze honfitársának, Marte Olsbu Röiselandnak sikerült az – még 2020-ban, Antholzban – hogy mind a hét versenyében dobogós helyen végezzen, akkor ő is öt aranyat szerzett a nők között.

Az ötszörös olimpiai bajnok Bö jelenleg 17-szeres világbajnok. A rekordot a szintén norvég Ole Einar Björndalen tartja 20 vb-arannyal.

SÍLÖVŐ-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI TÖMEGRAJTOS VERSENY (15 km)
1.
Sebastian Samuelsson (Svédország) 36:42.8 p (0 büntetőkör)
2. Martin Ponsiluoma (Svédország) 36:52.4 (2)
3. Johannes Thingnes Bö (Norvégia) 37:21.6 (3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik