Vancouver 2010: kettős német siker és címvédés kettes bobban

Vágólapra másolva!
2010.02.22. 03:27
Címkék
Érmeket osztottak a férfi kettes bobok versenyében, amelyben kettős német siker született. Az aranyat a címvédő André Lange – ő ezzel első bobosként mondhatja magát négyszeres olimpiai bajnoknak – és Kevin Kuske szerezte meg Thomas Florschütz és Richard Adjei előtt, míg a bronz az orosz Alekszandr Zubkov, Alekszej Vojevoda duónak jutott.

Az első nap után a két német egység állt az élen az oroszok egyes csapatát megelőzve. Ez a helyzet a harmadik futam után sem változott: André Lange és Kevin Kuske még öt századdal növeli is tudta előnyét Thomas Florschützék előtt, de a különbség így is csak 16 század volt.

A közvetlen üldözők között volt csak helycsere: a svájciak megelőzték az amerikai egyes csapatot, s ezzel feljöttek a negyedik helyre, de a hazaiak kedvence, Pierre Lueders által kormányzott bob is igencsak megközelítette őket. A három egység között mindössze hét század volt a különbség, azaz a negyedik futamban még bármi előfordulhatott.

Luedersék pedig éltek is a lehetőséggel, remek negyedik futamot mentek, és megelőzték az amerikaiakat, ám a svájciaktól így is elmaradtak két századdal. Az első három között viszont már nem történt változás: a dobogósok között tovább nőtt a különbség, azaz Lange és Kuske győzött honfitársai és az oroszok előtt. André Lange ezzel történelmet írt, hiszen ő az első bobos, akinek négy olimpiai aranyérme van.

 VANCOUVER 2010
FÉRFI KETTES BOB  
1. André Lange, Kevin Kuske (német) 3:26.65
2. Thomas Florschütz, Richard Adjei (német) +0.22
3. Alekszandr Zubkov, Alekszej Vojevoda (orosz) +0.86
4. Ivo Rüegg, Cédric Grand (svájci) +1.20
5. Pierre Lueders, Jesse Lumsden (kanadai) +1.22
6. Steven Holcomb, Curtis Tomasevicz (amerikai) +1.29

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik