Műkorcsolya Eb: kettős belga vezetés a női rövidprogramban, Schermann 28. lett

Vágólapra másolva!
2024.01.11. 18:01
null
Schermann Regina a 25. helyen zárt (Fotó: MOKSZ)
Loena Hendrickx és Nina Pinzarrone révén kettős belga sikerrel zárult a nők csütörtöki rövidprogramja a kaunasi műkorcsolya Európa-bajnokságon, az egyetlen magyar induló, Schermann Regina 28. lett, így nem szerepelhet a kűrben.

 

A KSI 19 éves korcsolyázója, aki 2022-ben 23. volt az Eb-n, jól kezdett, ugyanis a tripla Rittberger, dupla toeloop kombináció, majd a tripla Lutz is pontos volt, a kétfordulatos Axelt azonban nem megfelelően készítette elő, elsiette, így azt elrontotta. Forgásaira és lépéssorára sem kapta meg a maximális értéket.

Produkciója 45.50 pontot ért, ami kevésnek bizonyult a legjobb 24 közé kerüléshez. Ahhoz, hogy a szabadkorcsolyázásban is szerepeljen 50.08 pont felett kellett volna teljesítenie a 33 fős mezőnyben. Pályafutása legjobb rövidprogramja, melyet a két évvel ezelőtti kontinensviadalon mutatott be, a 19. helyhez lett volna elég.

A legjobbak közül viszonylag magabiztos, közel ötpontos előnnyel vezet a tavaly ezüstérmes Hendrickx honfitársa, Pinzarrone előtt. A címvédő georgiai Anasztaszija Gubanova harmadik helyről várja a folytatást. A nők kűrjét szombaton 12 órától rendezik.

A csütörtöki program a párosok 18 órakor kezdődő kűrjével folytatódik, melyet a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei orosz születésű magyar kettős a negyedik helyről kezd majd meg.

MŰKORCSOLYA
Európa-bajnokság, Kaunas

Nők, rövidprogram
1. Loena Hendrickx (belga) 74.66 pont
2. Nina Pinzarrone (belga) 69.70
3. Anasztaszija Gubanova (georgiai) 68.96
...28. Schermann Regina 45.50

KÉSŐBB
18.00:
páros, kűr (Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik