No one-man show - Spurs - Inter 3-1

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.11.05. 12:11
Címkék
Kedden a Tottenham a 90 perc nagy részében oktatta Európa aktuális bajnokát. Viszont, ha nem voltál olyan szerencsés, hogy ezt a meccset elejétől...

Kedden a Tottenham a 90 perc nagy részében oktatta Európa aktuális bajnokát.

Viszont, ha nem voltál olyan szerencsés, hogy ezt a meccset elejétől végéig megcsodáld, és csak összefoglalókból, illetve sportújságírók cikkeiből értesültél az eredményről azt gondolhatnád, hogy Bale egymaga verte meg az Intert, a Spurs pedig klasszikus egyemberes csapat.

Pedig ez a meccs elsősorban arról szólt, hogy a csapat minden tagja tudása legjavát mutatta.

Bale-o esetében ez azt jelenti, hogy Céronyát (szigorúan csak focitudásban) idéző teljesítményt nyújtott. De a másik szél szélvész szélsője, Lennon is hatalmasat játszott - csak őt abban a két szituációban amikor megalázó módon készült otthagyni ellenfelét sárgát érően faultolták. (Személy szerint Samuel és Chivu.) Na meg az Inter bal oldalán Pandev sokkal fegyelmezettebben visszazárt mint tette azt Biabiany a jobb oldalon.

A pálya közepén is találunk három extra-klasszis teljesítményt: Modric végre újra magabiztosságot árasztott, vdV még mindig akkora önbizalommal harcolt mint az Egyesült Államok Haditengerészete, Huddlestone pedig fegyelmezett és koncentrált játékot hozott 90 percen át.

Modric gólpassza és az azt megelőző lövőcsel minden mozzanata azt közvetítette, hogy klasszissal van dolgunk. Ahogy Robert Schumann írta a huszonéves Chopin-ről: "Le a kalappal uraim, zsenivel van dolgunk." A második gólunk előtt is ő ugratta ki Bale-t tökéletes ütemben - persze a wales-inek még be kellett mutatni egy-két isteni dolgot amíg Crouchy elé tálalt. Védekezésben is nagyot alkotott - Lucio egyik korai előretörési kísérletét például gyönyörű, elegáns szereléssel álltotta meg a felezővonalnál. Persze van még miben fejlődni - a fejjáték számonkérését egy ennyire alacsony játékosnál kinevetheti bárki, de a saját térfélen ellenfélhez fejelt labdákat azért jó lenne kiiktatni Lukánál. Sneijder veszélyes szabija előtt is ő akasztotta Eto'o mestert, de ott tényleg arról volt szó, hogy ha engedi lőni a kamerunit az talán még rosszabb lett volna.

Van der Vaart-ra nehéz újat mondani. Főleg azért, mert minden meccsén ugyanazt csinálja - gólt/gólokat lő, vagy gólt/gólokat lövet. Az első félidőben nagyon sokat számított a jelenléte. Ő a Real Madrid a csapatban. Ezalatt azt értem, hogy bárki által megkérdőjelezhetetlen a nemzetközi tekintélye. Nagyott nőtt a csapat ázsiója az érkeztével. A helyére érkezett JJ a szünetben - nagy butaságot csak egyszer csinált - ha már Bale felidézte Céronya legjobb tulajdonságait, akkor JJ gondolta emlékeztet bennünket arra is amiért rühellni érdemes a portugált.

A középpálya tehát cakkumpakk olyan jó volt, hogy kívánni sem lehetett volna jobbat. A védelem nagy részére is igaz ez. Assou-Ekotto, Kaboul és Gallas is talán a legjobb meccsüket hozták eddig nálunk - majdhogynem hibátlan teljesítményt kaptunk mindhármuktól. Hutton is egészen jó volt magához képest, mivel azt már tulajdonképpen alapnak vesszük, hogy lealább egy gólt szerez róla az ellen.

Legelöl Crouch egész meccsen robotolt (csak a gólöröm idejére állt le ezzel, hálistennek) - nem minden jött be neki, elsősorban az az iszonyatosan elbaszott ajtó-ablak helyzet rémlik az első félidőben, de nem lehet mondani, hogy nem küzdött teljes erőbedobással. Amikor Bale tányéron, ezüst-evőkészlettel és szalvétával elé tette a labdát meg kell jegyezni, hogy colos pontosan ott volt ahol lennie kellett. Castellazzi és Samuel nem érték el a labdát - ő igen. Ugyanez a helyzet Pavljucsenkó góljánál is - oda kelett bizony érni arra a tökéletes centerezésre!

Carlo pedig úgy védett, ahogy szokott. Hatalmas mák, hogy ilyen fantasztikus cserekapusunk van. A végén majdhogynem könny szökött a szemembe azt látva mennyire örült a győzelemnek. Nagy milanista az ember, ez köztudott, de még inkább figyelemreméltó a mai teljesítménye az egy évvel ezelőtti brutális motorbaleset tükrében.

Szóval igen, Bale kedden vált mindenki számára egyértelműen világklasszissá. De rajta kívül játszottak még páran ebben az üzemmódban, ha kevésbbé szemetkíszúró módon is.

HETI SAJTÓ

Van egy pár Bale-o interjú a BBC-n, az UEFA.com-on és a SkySports-on, amit érdemes megnézni. Ez a srác egy angyal - hihetetlen mennyire mentes mindeféle, focistákra jellemző hülyeségtől. Egyszerű, tiszelettudó, okos srác - reményt ad arra, hogy még jó pár évig nálunk marad.

Modric szintén képviselteti magát egy hozzá illően elegáns interjúval a SkySports-on. Amikor arról kérdezik, hogy mit gondol a Barcelona állitólagos 30 millás ajánlatáról, azt válaszolja, hogy "igen, nagyon remélem, hogy minél hamarabb Barcelonában kötök ki - de csak úgy mint a Tottenham játékosa a BL kieséses szakaszában!" Ámen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik