Évtizedekig volt trapéz alakú a gönyűi focipálya - kép, videó

Vágólapra másolva!
2012.12.12. 11:18
A Google térképét böngészve derült ki, hogy a derék szakemberek annak idején rosszul mérték ki a pályát, és az egyik oldalvonal méterekkel hosszabb volt. Soha senki nem reklamált emiatt – írja a kisalföld.hu.

A Google Térképek műholdfelvételét nézve szembesültek vele a Gönyű SE elöljárói, hogy szeretett futballcsapatuk pályája – óvatosan fogalmazva – nem mindenben felel meg az előírásoknak, pláne nem a futballpályákra vonatkozó szabványoknak. Évtizedekkel ezelőtt ugyanis rosszul mérték ki, és az egyik oldalvonal méterekkel hosszabb volt: magyarán trapéz alakú volt a pálya – számol be írásában a kisalföld.hu.kisalföld.hu.

Több száz pályabejárás során sem tűnt fel, hogy valami nem stimmel – kattintásra nagyobb lesz (Forrás: Google)
Több száz pályabejárás során sem tűnt fel, hogy valami nem stimmel – kattintásra nagyobb lesz (Forrás: Google)

„Az internetes térkép műholdas verziójának segítségével vettük észre, hogy a pályánk méretei valóban hibásak. Tekintettel, hogy idén nyáron több felújítást is el szerettünk volna végezni, természetesen újból kimértük a pályát, ennek során az egyik kaput át is kellett helyezni” – mondta a kisalfold.hu-nak Vígh Tibor, a Gönyű SE elnöke.

A hiba soha senkinek nem tűnt föl, soha senki nem tette szóvá, legfeljebb az lehetett gyanús, hogy az első félidőben az egyik, a második félidőben pedig a másik szélső fárad el jobban.

TÖBBÉ MÁR NEM KÜLÖNLEGES A GÖNYŰI PÁLYA

A Győr-Moson-Sopron megyei másodosztály küzdelmeit az előző szezonban megnyerő, így most már a megyei első osztályban vitézkedő csapatnál a nyáron a Győri ETO szakemberei felújították a pályát: nem csak öntözőberendezést telepítettek a gyepszőnyeg alá, de újra ki is mérték, így most már tökéletes, szabályos téglalap alakú, négy darab 90 fokos büszke derékszöggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik