Barca: „Hogyan lehetséges ez?” – Van Gaal Messit kritizálta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.24. 17:02
null
Van Gaal szerint Messinek fel kell tennie bizonyos kérdéseket (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona korábbi vezetőedzője, a legutóbb a Manchester Unitedet irányító, ám azóta visszavonuló Louis van Gaal keményen odaszólt Lionel Messinek. A 67 éves holland szakember a spanyol El Paísnak adott interjúban Neymart sem kímélte.


„Nézzük meg a Barcát. Hány Bajnokok Ligáját nyert azzal a játékossal, akit a világ legjobbjának tartanak? Nézzük Neymart a PSG-nél. Hány Bajnokok Ligáját nyert? Neymart és Messit egyéni játékosként kedvelem, csapatjátékosként nem. Abban hiszek, hogy a közös munkában nincs fontosabb, mint egy csapatjátékos.”

„Szerintem Messinek meg kellene kérdeznie magától, hogyan lehetséges az, hogy ilyen hosszú ideje (a 2014–2015-ös idény óta – a szerző) nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Messi remek játékos – egyedül. Ha csak őt nézzük, a világ legjobbja, hiszen a statisztikái megdöbbentőek. Kedvelem! De miért nem nyert BL-t az elmúlt években? Miért? Csapatkapitányként fel kell tennie a kérdést, miért nem nyer a csapat Európában. A Barcelonának csodálatos kerete van. Nem mondhatjuk, hogy Rakitic rossz játékos lenne, vagy hogy Coutinho rossz lenne, sem azt, hogy Alba rossz futballista lenne, sem azt, hogy Ter Stegen rossz kapus lenne, vagy Arthur, vagy Vidal… Szerintem Messi is felelős azért, ami történik a Barcával.

És akkor ki a jó csapatjátékos Van Gaal szerint?

„James Milner az egyik legjobb. A BL-döntőben védőként és középpályásként is játszott. Fantasztikus, hogy harminchárom évesen képes erre. És a támadók? Ők is a csapatért játszanak.”

Messi nem elég jó csapatjátékos Van Gaal szerint (Fotó: AFP)
Messi nem elég jó csapatjátékos Van Gaal szerint (Fotó: AFP)


Mostanában egyre többet hallani Neymar esetleges visszatéréséről a Barcához.A holland szakember erről is elmondta a véleményét, valamint megoldási javaslattal is előállt a katalánok problémáit illetően.

„Emlékszem, Neymar a Barcában Messi keze alá dolgozott. Nem vagyok ellene, csodálatos játékos, de a PSG-ben nem a csapatért játszik. Én azon a véleményen vagyok, hogy minden labdarúgónak a csapatért kell játszania. Messinek is. A Barcának 30 fős kerete van, szerintem Messinek kellene igazodnia a csapathoz, és nem fordítva. Guardiola megcsinálta, és a gárda hasznát is vette, de a legutóbbi néhány tréner Messihez igazodik, ahelyett, hogy védené a csapatszellemet. Guardiola azért nyert a Barcelonával, mert nem hagyta, hogy Messi a saját elképzelései szerint játsszon. Messi igazodott az edző tervéhez, és nem fordítva.”

Van Gaal 1997 és 2000 között, valamint 2002-ben és 2003-ban irányította az FC Barcelonát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik