Unai Emery a blancók legyőzésével debütálna a Valencia kispadján

Vágólapra másolva!
2008.08.17. 20:40
Az előző évad eredményeit látva úgy tűnhet, a Valencia számára fontosabb a spanyol Szuperkupa elhódítása, mint a jó eredmény a bajnokságban. A Primera Divisiónban 1997 óta nem végeztek ilyen rossz helyen, mint az elmúlt szezonban, csoportutolsóként kiestek a Bajnokok Ligájából, és csak a Király-kupával vigasztalták szurkolóikat. Így a „denevéreknek” most különösen fontos a jó rajt, míg a blancók elsősorban Robinho távozása miatt aggódnak.
Két meccsen dől el a Szuperkupa sorsa
Fotó: Action Images (archív)
Két meccsen dől el a Szuperkupa sorsa
Két meccsen dől el a Szuperkupa sorsa
Fotó: Action Images (archív)
Két meccsen dől el a Szuperkupa sorsa

650 MILLIÓ EURÓS ADÓSÁGGAL SZÁMOL A VALENCIA

A 2009-2010-es szezont előreláthatólag 650 millió eurós adóssággal kezdi a Valencia labdarúgócsapata. Vicente Soriano klubelnök elmondta, 350 millió kölcsönt vettek fel a jövőre elkészülő új aréna építésére és a törlesztést az átadás után kell elkezdeni. Ezt az összeget az új létesítmény VIP-páholyainak bérbeadásából, a hirdetési felületek értékesítéséből és különböző rendezvények bevételeiből kezdi el törleszteni az egyesület. A másik 300 milliónak a törlesztését annak a teleknek az értékesítéséből kívánja elkezdeni a klub, amelyen a csapat jelenlegi stadionja, a Mestalla található. (MTI)
A 2008–2009-es idény két hét múlva esedékes rajtja előtt Unai Emery, a Valencia közelmúltban kinevezett vezetőedzője számára nagy fegyvertény lenne a királyiak elleni sikeres bemutatkozás.

Bár a valenciai szurkolók bizalma töretlen a fiatal tréner iránt, a bajnoki címvédő legyőzése nemcsak a jövő nyáron újfent a BL-be igyekvő csapatnak, hanem a bajnokságban és az UEFA-kupában egyaránt sikerre éhes közönségnek is reményt adhat.

Vesztenivalója mégis inkább a blancóknak van a kétfelvonásos Szuperkupa-párharcban. Az előttünk álló évadban BL-elsőségre és újabb, sorozatban a harmadik bajnoki aranyéremre készülő madridiak nem annyira a presztízsüket féltik a Mestallában, sokkal inkább Robinho távozása miatt aggódnak.

A brazil cselgép már régóta hangoztatja, hogy a Chelsea-hez vágyódik, csak éppen a piszkos anyagiakon nem tudnak megegyezni a felek. A közelmúltban Robinho kijelentette, hogy nem marad Madridban „rongyos” évi 3.5 millió euróért, inkább Londonba költözne. Ramón Calderón, a madridi klub elnöke szerint, azonban Roman Abramovicsék által ajánlott összeg nem tárgyalási alap.

Az ügy odáig fajult, hogy állítólag a 24 éves futballista szinte már depressziós a bizonytalan jövő miatt, egy ideig még a Szuperkupa-részvételét is fontolgatta, de munkamegtagadásra azért nem vetemedett.

A sajtót azonban továbbra is kerüli, és biztosan csak akkor tudhatjuk, hogy játszik, mikor kifut a Mestalla gyepére. A spanyol Szuperkupa első mérkőzését vasárnap este 10 órás kezdettel rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik