Hajrájához ért a spanyol bajnokság, ki nevet a 35. forduló végén?

Vágólapra másolva!
2007.05.18. 14:39
A spanyol élvonalbeli bajnokság 35. fordulója következik a hétvégén, s a négy bajnokesélyes (Real Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia) közül mindegyiknek idegenben kell majd helytállnia, ráaádásul a táblázat tanúsága alapján egyiküknek sem lesz könnyű dolga, ha nem akar pontot hullajtani. A forduló csúcsrangadójának az Atlético–Barcelona mérkőzés ígérkezik, ha Frank Rijkaardnak nem sikerül felráznia a rossz álomból csapatát, akkor könnyen a bajnoki címbe kerülhet a madridi túra a gránátvörös-kékeknek.
Fernando Torres (balra), Andrés Iniesta (középen), és Sergio Ramos (jobbra) közül nem lesz mindenki jókedvű a hétvége után
Fernando Torres (balra), Andrés Iniesta (középen), és Sergio Ramos (jobbra) közül nem lesz mindenki jókedvű a hétvége után
Fernando Torres (balra), Andrés Iniesta (középen), és Sergio Ramos (jobbra) közül nem lesz mindenki jókedvű a hétvége után
Fernando Torres (balra), Andrés Iniesta (középen), és Sergio Ramos (jobbra) közül nem lesz mindenki jókedvű a hétvége után

A katalán együttes öltözöjében jelenleg nincs rend, pedig Ronaldinhónak, Eto’o-nak és társainak felül kell emelkedniük a problémákon, mert csak egy egységes Barca képes visszaelőzni a Real Madridot, és megmenteni a csapat becsületét egy a tavalyinál sokkal szürkébb szezon után.

Az Atlético elsősorban szokásos Barca elleni taktikájában bízik, azaz gyors kontrákkal operálnának Fernando Torresék Messiék ellen.

A gránátvörös-kékeket a madridi mérkőzés után azzal a Getafével hozza össze a sors, amely a kupában megszégyenítő vereséget mért rájuk. Ezután a barcelonai derbi következik számukra a 37. fordulóban, majd egy papíron könnyebbnek tűnő tarragonai vendégjátékkal zárják az idényt.

A Barcelonánál hiányozni fog Rafael Marquez, visszatérhet azonban bokasérüléséből a portugál válogatott középpályás Deco.

Az Atlético háza táján egyedül az argentin kapus, Leo Franco kiesése jelent gondot, aki sorozatban a harmadik meccsét hagyhatja ki a hétvégén.

A Real Madrid múlt heti, Espanyol elleni fantasztikus 4-3-as győzelmével átvette a vezetést a tabellán (a Barca elleni jobb mérlegének köszönhetően), amelyhez a katalánok Betis elleni botlása is kellett. A Huelvában pályára lépő galaktikusok izomhúzódás miatt nem számíthatnak Emersonra, és Gago szereplése is fölöttébb kérdéses, így a középpályán keletkező űrt az eltiltásából visszatérő David Beckham töltheti be.

Ahogy a Real Madrid öltözőjében helyreállt a rend, máris jöttek az eredmények, és Fabio Capello csapata egy hónap óta, a Valencia elleni 2-1-es győzelemtől kezdve valósággal szárnyal, zsinórban négyszer győztek a madridiak, s ha ezt a szériát még négy győzelemmel meg tudnák toldani, akkor övék lenne a bajnoki cím. A fővárosiak a hátralévő fordulókban a Deportivóval, a Zaragozával és a Mallorcával találkoznak. Döntő lehet majd, hogy nyerni tudnak-e az ötödik helyezett Zaragoza otthonában a 37. fordulóban.

A Sevilla csütörtökön jócskán az éjszakába nyúló mulatozást rendezett, majd a sevillai városházán folytatták az ünneplést a hazatérés után az andalúzok. Juande Ramos együttese számára azonban bőven akad még feladat, a bajnoki címért való vetélkedés mellett a kupában is érdekeltek, ők játszák a döntőt a Barcelonát búcsúztató Getafével. A hétvégén a Deportivo otthonából kell elrabolniuk a három pontot, ami nem lesz könnyű feladat.

Silva, a Valencia kirobbanó formában lévő középpályása egész héten át izomproblémákkal küszködött, de egy orvosi teszt után valószínűleg pályára léphet a Mallorca otthonában.

Az UEFA-kupás indulásért száll harcba a Villarreal Santanderben, a vendégek a jó formában lévő Forlánban bíznak leginkább, a hazaiak kreatív játékosa, Munitis viszont eltiltás miatt nem lesz a pályán.

A Celta és a Sociedad is az életéért küzd majd San Sebastianban, a kiesési rangadó vesztese óriási pácba kerülhet.

SPANYOL ÉLVONALBELI BAJNOKSÁG (LA LIGA), 35. FORDULÓ

Szombat 20:00
Mallorca–Valencia
Betis–Gimnastic Tarragona
Szombat 22:00
Zaragoza–Athletic Bilbao
Vasárnap 17:00
Deportivo–Sevilla
Villareal–Racing
Levante–Osasuna
Espanyol–Getafe
Real Sociedad–Celta
Vasárnap 19:00
Recreativo–Real Madrid
Vasárnap 21:00
Atlético Madrid–Barcelona
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik