A Marca tényként közli: Ronaldinho az aranylabdás

Vágólapra másolva!
2005.11.17. 13:11
Címkék
A Marca című vezető spanyol sportnapilap internetes oldala gyakorlatilag tényként közli, hogy az FC Barcelona brazil futballistája, Ronaldinho lesz ebben az esztendőben az Aranylabda-szavazás győztese. A díjat kiadó France Football csak december 28-án Párizsban hirdeti ki a végeredményt.
Nem sok kétség férhet hozzá, hogy az idén Ronaldinho volt Európa legjobbja
Nem sok kétség férhet hozzá, hogy az idén Ronaldinho volt Európa legjobbja
Nem sok kétség férhet hozzá, hogy az idén Ronaldinho volt Európa legjobbja
Nem sok kétség férhet hozzá, hogy az idén Ronaldinho volt Európa legjobbja
A Marca spanyol sportnapilap szerint biztos, hogy Ronaldinho lesz a 2005-ös esztendő aranylabdása. A tabloid arra alapozza mindezt, hogy a díjat kiadó France Football francia szaklap riportercsapata szerdán Barcelonában járt, és előre felvette azt az anyagot, amelyet majd akkor publikál a lap, amikor kihirdeti a szavazás végeredményét.

Néhány újságíró már meg is akarta kérdezni erről Ronaldinhót, ő azonban elzárkózott mindenféle kommentár elől.

Ronaldinho az ötödik Barcelona-labdarúgó lesz, aki megkaphatja a rangos elismerést. Korábban Luiz Suárez és Johan Cruyff két-két alkalommal végzett az élen a szavazáson.

Jóllehet, a Barca legendái közül a bolgár Hriszto Sztoicskov, a brazil Rovaldo és a portugál Luis Figo is elnyerte az aranylabdát nagyrészt azért a teljesítményért, amelyet a katalán sztárcsapatban nyújtott, azonban amikor ők hárman átvették a díjat, már nem voltak a gránátvörös-kékek játékosai.

A Marca azt is tudni véli, hogy a szakírók szavazati alapján a Chelsea középpályása, az angol Frank Lampard végez a második helyen. A szerző hozzáteszi: mindez már nyílt titok, annak ellenére, hogy a díjátadót csak az év végén tartják meg.

A Aranylabdát a France Football alapította, és a kontinens sportújságíróinak szavazatai alapján ítélik oda.

Ronaldinho tavaly a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA szavazásán lett az év legjobb játékosa. Ezt a díjat a szövetségi kapitányok értékelése alapján ítélik oda.

Érdekesség, hogy a Nemzeti Sport és a Nemzeti Sport Online által indított olvasói szavazáson szintén Ronaldinho vezet, és éppen Lampardot előzi meg. Ez azt mutathatja, hogy az idei díjazottak személyét és teljesítményét illetően közmegegyezés van.

AZ ARANYLABDA-SZAVAZÁSOK EREDMÉNYE 1956-TÓL 2004-IG

Szavazás

Ön kinek adná 2005-ben az Aranylabdát?

Írja be az itt látható számot!
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik