Ülőröplabda: mindkét válogatottunk nyert meccset az Eb-n

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 16:00
A magyar női és férfi ülőröplabda-válogatott is három-három csoportmérkőzésen van túl a törökországi Európa-bajnokságon. Mindkét együttes egy győzelemmel és két vereséggel várja a folytatást.

A női válogatott rendkívül nehéz csoportba került, hiszen az előző, budapesti Eb mindhárom dobogósával meg kell küzdenie a torna első szakaszában. Az ukránok és az oroszok ellen sem sikerült a bravúr, a szintén komoly játékerőt képviselő holland válogatottat viszont 3:0-ra legyőzte a magyar együttes – amely története során először tudott diadalmaskodni ellenük. A csoportkör zárófordulójában szerdán, magyar idő szerint reggel 9 órakor Olaszország lesz a lányok ellenfele.

A néhány hete a Nemzetek Ligája Ezüst divízióját megnyerő férfiak a nyitányon hatalmas csatában maradtak alul Lengyelországgal szemben, folytatásban azonban sikerült javítani, hiszen Grúzia ellen szettet sem veszített a magyar válogatott. A harmadik fordulóban a 2019-es Eb ezüstérmese, Bosznia-Hercegovina érvényesítette a papírformát, így a magyar csapat a harmadik helyen zárt csoportjában.

 

ÜLŐRÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, KEMER (TÖRÖKORSZÁG)
A magyar női válogatott csoportmérkőzései:
–Ukrajna 0:3
–Hollandia 3:0
–Oroszország 0:3
Október 20., szerda, 9:00: Magyarország–Olaszország

A magyar férfiválogatott csoportmérkőzései:
–Lengyelország 2:3
–Grúzia 3:0
–Bosznia-Hercegovina 0:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik