Női röplabda: a mieinknek csak becsületjátszmára futotta

KARÁDI ZOLTÁN (ISZTAMBUL)KARÁDI ZOLTÁN (ISZTAMBUL)
Vágólapra másolva!
2017.08.25. 23:11
Harmadik törökországi edzőmérkőzését is lejátszotta a szeptember végi Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatott. A mieink ezúttal 3:1-re kaptak ki a négyszettesre tervezett találkozón Isztambulban.

TÖRÖKORSZÁG U23–MAGYARORSZÁG 3:1 (16, 22, 15, –23)TÖRÖKORSZÁG U23–MAGYARORSZÁG 3:1 (16, 22, 15, –23)

A csütörtöki speciális, az U23-as világbajnokságon kísérleti jelleggel bevezetésre kerülő szabályok szerint lejátszott edzőmérkőzés (a szettek 15 pontig tartottak) után pénteken megint hagyományos, azaz 25 pontig tartó, de négyjátszmás meccset vívott egymással a két csapat.

Az mindenesetre mindhárom találkozón látszott, hogy a mieink még csak a kezdeti szakaszában vannak a felkészülésnek. Egyelőre a kondicionális és a technikai felkészülésen van a hangsúly. Ennek köszönhetően sajnos időnként mély hullámvölgyekbe is belekerült az együttes mindhárom nap.

Ezúttal az első és a harmadik játszma közepén érkezett a gödör: előbb 13:13 után csupán három, utóbb 13:11-es magyar vezetést követően mindössze két pontot szereztek a mieink. A páros szettekben legalább jobban ment, sajnos a második hajráját így sem sikerült hozni, viszont a negyediket – a ráadás játszmát – nagy izgalmak közepette azért sikerült megnyerni.

„Azért kellettek ezek a mostani mérkőzések, hogy a lányok érezzék, mi az a szint, ameddig az Európa-bajnokságig el kell jutnunk – mondta el a találkozó után Alberto Salomoni szövetségi kapitány. – Az természetes, hogy ilyenkor még az ellenfelünk a frissebb és a gyorsabb, hiszen ők már a jövő héten szerepelni fognak az U23-as világbajnokságon. Nekünk ezt a szintet majd szeptember második felében, az Eb-n kell tudnunk hozni.”

A szeptember végi kontinenstornára készülő női válogatott szombaton tér haza az egyhetes isztambuli edzőtáborozásból, amelyre a török szövetség hívta meg a mieinket.

A csapat a jövő héttől Érden folytatja a felkészülést, szeptember elején (7–11.) még egy fehéroroszországi túrára is elutaznak a mieink, majd szeptember 22-én kezdődik az Eb Bakiban, ahol a házigazdák lesznek az első ellenfelek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik