Hóröplabda: döntőbe jutottak a magyar lányok az Európa Touron

Vágólapra másolva!
2022.03.20. 10:18
null
Czene Adrienn, Győri Panna, Hackl Szilvia és Lutter Eszter sporttörténelmet írt (Fotó: hunvolley.hu)
Bejutott a törökországi Kayseri-Erciyesben zajló hóröplabda Európa Tour-verseny döntőjébe a Czene Adrienn, Győri Panna, Hackl Szilvia, Lutter Eszter összeállítású magyar női csapat, miután az elődöntőben visszavágott Romániának a szombati vereségért (11:15, 15:11, 15:8). A döntőben a hazai török csapat már jobbnak bizonyult (10:15, 10:15), de versenyzőink így is ezüstéremmel zártak, ami korábban még soha nem sikerült.

 

„Nagyon nehéz mérkőzés volt – nyilatkozta a románok elleni találkozó után Czene Adrienn –, de mindenki kiválóan oldotta meg a feladatát. Eszti remekül mezőnyözött, én feladtam, Panni pedig hibátlanul ütötte be a labdákat."

A fináléban a házigazda törökök első számú csapata már túl nagy falatnak bizonyult, azonban a mostani eredmény így is történelmi, hiszen korábban negyediknél nem volt jobb helyezése versenyzőinknek, most pedig ezüstéremmel zártak.

A leginkább a strandröplabdára hasonlító szakág (a pálya mérete és a háló magassága ugyanaz, csak itt hárman szerepelnek egy csapatban és havon játszanak, stoplis cipőben), bemutató sportágként szerepelt már a 2018-as pjongcsangi téli olimpián is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik