V. J./MTI
2023.06.04 10:41 Frissítve: 2023.06.04 12:49

Férfi röplabda El: Továbbra is az a cél, hogy minden héten előrelépjünk – Nagy Péter

A szombati, ausztriai győzelem ellenére sem a csoportelsőségben, hanem a folyamatos előrelépésben gondolkozik ifjabb Nagy Péter, az Európa-liga ezüst divíziójában szereplő magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.


A szakember a találkozó után az MTI-nek adott interjújában elmondta: ahogy azt várták, az osztrákok otthonában merőben más mérkőzést játszottak, mint egy héttel korábban a grúzok (georgiaiak) ellen, és értékes, 3:2-es sikert arattak.

„Az első szettet, főleg védekezésben, nem a megfelelő agresszivitással kezdtük és a könnyű nyitások fogadásából sokat hibáztunk. A második játszmától aztán összeállt a játékunk és bár még ekkor is sokat rontottunk, agresszívabban szerváltunk, hatékonyabban támadtunk”
– elemezte a mérkőzést a tréner.

Nagy szerint ha nem kezdik ennyire „laposan” a negyedik játszmát, már akkor lezárhatták volna az összecsapást, de így is örül a végeredménynek, mert az ötödik felvonást izgalmas végjátékban tudták megnyerni.

„A múlt heti mérkőzéshez képest részben sikerült előrelépnünk, a legnagyobb problémám ezúttal a könnyű nyitásokból való hibák miatt volt. Ha többet kockáztatunk a szerváknál, nagyobb százalékban van benne a rontás lehetősége, de most nem erről volt szó”
– mondta a szövetségi kapitány.

A decemberben kinevezett Nagy megjegyezte: a négyesütők ezúttal valamivel gyengébben teljesítettek, de „a válogatott sorsa nem egy meccsen dől el”, így ez szerinte belefért.

Az edző hangsúlyozta, hogy bár a győzelemmel közel kerültek a csoportelsőséghez, ő továbbra sem szeretné, ha a játékosai ezen gondolkoznának, inkább abban bízik, hogy azokat a játékelemeket, amelyek nem működnek „flottul”, tovább javítják majd, és hétről hétre még előrébb lépnek.

„Ha ezt tartjuk, akkor azt gondolom, jövő szombaton is nyerni fogunk a hozzánk hasonlóan fiatal, lendületes és dinamikus, de épp ezért ugyancsak többet hibázó osztrákok ellen” – utalt a jövő szombati, érdi mérkőzésre Nagy.

A magyar válogatott két mérkőzésen aratott két sikerével, öt szerzett ponttal vezeti a B-csoportot. A triókból az első két helyezett jut be az elődöntőbe.

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.