Ez édeskevés volt, hat ponttal a legjobb 16 között

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 22:12
Címkék
Ma este újabb sorsdöntő mérkőzést játszott kedvenc csapatunk. Sorsdöntő volt, egyrészt Garcia jövőjét tekintve, sordöntő volt a BL továbbjutást...

Ma este újabb sorsdöntő mérkőzést játszott kedvenc csapatunk. Sorsdöntő volt, egyrészt Garcia jövőjét tekintve, sordöntő volt a BL továbbjutást tekintve, meg úgy összességében a csapat útját is kijelölni hivatott a BATE elleni, hatodik csoportmérkőzés. Ennek megfelelően az orvosi stáb összedrótozta az összedrótozhatót, meggyógyította a sántát és felélesztette a halottakat. Sajnos a szurkolókat nem sikerült a stadionba csábítani, de legalább egy illusztris vendég tiszteletét tette, mégpedig Pallotta elnök úr!Ma este újabb sorsdöntő mérkőzést játszott kedvenc csapatunk. Sorsdöntő volt, egyrészt Garcia jövőjét tekintve, sordöntő volt a BL továbbjutást tekintve, meg úgy összességében a csapat útját is kijelölni hivatott a BATE elleni, hatodik csoportmérkőzés. Ennek megfelelően az orvosi stáb összedrótozta az összedrótozhatót, meggyógyította a sántát és felélesztette a halottakat. Sajnos a szurkolókat nem sikerült a stadionba csábítani, de legalább egy illusztris vendég tiszteletét tette, mégpedig Pallotta elnök úr!

A kezdés előtt megtudhattuk, hogy sok változás nem lesz a kezdőben, az elmúlt hetek standard felállása mellett döntött Garcia, Salah a kispadon foglalt helyet. A mérkőzés igen álmosan kezdődött, sőt az első tíz percben talán még a BATE volt kezdeményezőbb. Legalább negyedórának el kellett telni, mire a Farkasok is rá jöttek, milyen sportesemény részvevői. A kezdeti szunyókálást szépen lassan felváltotta egy intenzívebb támadójáték a hazaiak részéről. Fél óra elteltével már több hazai kísérletet feljegyezhettünk, csak Ninja háromszor lőtt kapura.

Az első játékrész második felében már a fővárosiak domináltak. Több komoly kavarodás is kialakult a fehéroroszok tizenhatosán belül. Hol egy szöglet utáni felszabadítás okozott jelentős problémát a BATE védőknek, hol szabadrúgás után alakult ki hasonló helyzet. Klasszikus gólhelyzet azonban nem volt. A félidő közepén Pjanic tornásztatta meg a vendégek hálóőrét. Szabadrúgása a sorfal fölött átjutva már a kapu torkában volt, mikor sikerrel védett a portás. Nagy lövés volt, kiváló védéssel hárítva.

Mindenképp említésre méltó a negyvenedik perc környékén felharsanó BATE szurkolók. Ez normál esetben nem túl érdekes, vagy épp nem hallatszik, a mostani eset egyáltalán nem normális. A stadion továbbra is foghíjas, a szurkolók hevesebbik fele ezen a mérkőzésen tovább tüntetnek. Ki tudja meddig még, vagy épp mire számítanak eme cselekedetükkel? Mert emiatt az amerikaiak nem fognak hazahúzni, a csapatukat viszont jelentősen büntetik vele. Pont.

A folytatásra valamivel aktívabb Roma érkezett. A hatvanadik percre több lehetőséget sikerült összekukázni. A pontos befejezés, a jó döntések ma szintén elmaradtak. Garcia vesszőfutására jellemzően egy órányi játékot után, megtörve a római támadásokat, becserélte Salaht Iturbe helyére. A csere természetesen fordítva sült el, a BATE kapott a lehetőségen, és az új embert ízlelgető Romára igyekezet döntő csapást mérni.

Sőt, a mérkőzés kulcsmomentuma ekkor következett, Florenzi hibájából a szélről betörő fehérorosz játékos középre tudta tenni a labdát, ráadásul érkező társa lábára. Egy méterről valahogy mégis Szczesnybe körött ki a játékszer. Ez a BRAVÚR volt a mérkőzés védése, és faramuci módon a Roma gólja, hiszen később az derült ki, ez a védés kellett a továbbjutáshoz.

Az utolsó negyedóra hullámzó játékot hozott, mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes helyzetek. Egy Dzeko-Salah-Pjanic összjátékot követően még egy üreskapus helyzetet sikerült elpuskázni, de ez végig jellemző volt a mai Rómára. A Barca elleni megsemmisítő vereség óta tartó jelenség mindez. Volt még egy másik Szczesny védés, ami szintén kellett a tavasz megéléséhez, de talán ne koptassuk tovább a billentyűzetet a mai produkció véleményezésére.

Még egy gondolat a mostani helyzetről. Hogy elég hat pont a februári folytatáshoz, az mindenképpen sporttörténelem, még ha negatív értelemben is. Aztán el kell azt szintén mondani, hogy olyan csapatok búcsúztak tegnap illetve ma este a legjobbak mezőnyétől, mint a Valencia, Porto, Sevilla vagy akár a Manchester United. Ez persze szart sem ér, hiszen talán mi tudjuk a legjobban itthon, mekkora a gáz az AS Roma háza táján.

Károgni nem szeretnék, szerencsére a folytatás kicsit több mint két hónap múlva lesz, addig akármi történhet! Ki lehet a kedvező ellenfél a legjobb 16 között? Ez a kérdés ma még röhejes, mintsem értelmes. Várjunk még ezzel.

A mai produkció tökéletesen illet a sorba, minden ott folytatódott, ahol a torinói mérkőzés végén abbamaradt. Töketlen szerencsétlenkedés, üres lelátók, tanácstalan edző és folyamatosan rossz döntést hozó játékosok. Itt tartunk most, láthatta Pallotta is. Vasárnap Nápolyban ez vajmi kevés lesz… de talán még az olasz kupában sem lesz elég.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik