Gólfesztivál Rómában

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.08.15. 16:08
Péntek este a keretbemutatás után kedvenc csapatunk lejátszotta az idei nyár utolsó felkészülési meccsét, és egy gólzáporos összecsapáson...

Péntek este a keretbemutatás után kedvenc csapatunk lejátszotta az idei nyár utolsó felkészülési meccsét, és egy gólzáporos összecsapáson legyőzte az Európa Liga címvédő Sevilla-t.

A meccs előtti keretbemutatás.

Már a legelején álomszerűen indult a mérkőzés, hiszen Dzeko-nak mindössze 4 perc kellett, hogy megszerezze első gólját az Olimpico-ban, de még az első félidőben duplázott egy fantasztikus Salah-Pjanic kényszerítő után. Rajta kívül Torosidis, Nainggolan, majd a második félidőben még Salah, és Totti szerzett gólt. Közben már jöttek a "sorcserék" és a Sevilla is kicsit összeszedte magát, így a végére még maradt 4 spanyol gól. Természetesen ez egy barátságos meccs volt, és az ellenfél pár napja játszott egy 120 perces szuperkupa meccset, de azért ezt figyelembe véve is sok biztató dolgot láthattunk.

Persze továbbra is a támadósortól vagyok leginkább lenyűgözve, minőségi, és bő a választék. Amellett, hogy Salah, és Dzeko hozta az elvárt szintet, (ami Rómában nem kis szó!) Iago-t szeretném kiemelni, aki mellettük is nagyon aktív volt, és egyáltalán nem lógott ki. Ráadásul annak ellenére, hogy mindketten alapból a jobb szélen játszanának, Torosidis-szel nagyszerűen megvoltak a baloldalon. A középpályáról nem lehet sokat mondani, mivel maradt ugyanaz, csak abban reménykedek, hogy Pjanic egyenletesebb teljesítményt fog nyújtani, mert egyelőre a felkészülés során kiemelkedő volt.

Reméljük egész évre marad ez a lendületes, szép, de legfőképpen eredményes támadójáték.

A védelem az előző meccs óta nemhogy javult volna, most alig voltak opcióink. Konkréten volt olyan része a meccsnek, amikor egyedül a Primavera-s Capradossi játszott a saját posztján. Ennek ellenére a Castan-Manolas páros nagyon jól tartotta magát, ami főleg Castan miatt örömteli, hiszen többször rá lehetett ismerni a korábbi énjére. Velük tehát lehet számolni kezdőkként, de Garcia is nyilatkozta: neki még 3 játékos kell a védelembe: 2 középre, egy pedig bal szélre. Úgyhogy most jöjjenek megint az átigazolási piac, és pletykák sötét rejtelmei.

Gerson már tényleg teljesen biztosan a miénk, a helyszínen tekintette meg a meccset, majd megy haza Brazíliába, befejezni a bajnokságot.

Távozott tehát Mbiwa, 8 milliót kaptunk érte 2 millió a lehetséges bónuszok összege, és Cole szerződésbontása is egyre biztosabb, mivel nem lett bemutatva a keret többi tagjával, ahogy a Bologna-ba távozó Destro sem. Az olaszért most 1 milliót kapunk, majd további 9 a kötelező opció. Egyelőre pedig ennyi a távozó, innentől már csak érkezőkről lesz szó. A balhátvéd posztra továbbra is Digne várható, már el is búcsúzott a csapatától, és a meccseken még a keretben sincs, de amíg nincs meg az utódja, addig nem engedi el a PSG. Reméljük hamarosan meg lesz ez is oldva (például Cole-nak most nincs szerződése...).

Sokkal érdekesebb téma a középső védő kérdése. Az előző posztban még egy sor név volt felsorolva, azóta pedig elvileg már érkezik egy teljesen másik játékos. A német válogatott, 22 éves Rüdiger a Stuttgart-tól érkezhet, 10 millión aluli összegért, (talán 9?) viszont megint kölcsön opciós módon, mivel jelenleg is sérült, és csak szeptember elejére fog felépülni, így a Roma biztosíthatja magának, hogy ha valami rosszul sül el, akkor ne kelljen megvenni. Okos húzás, de remélem bejön, mivel nagy tehetség, és most eléggé áron alul tudjuk megszerezni.

Felkapott név, sok érdeklődője volt a nyáron, remélhetőleg már nem zavar bele semmi az ügybe.

Innentől már megint csak a tippelgetés megy. Egy belső védő még biztosan fog érkezni, de feltehetőleg egy fiatalabb, olcsóbb játékos. A Sakho-ért tett ajánlatunkat visszautasították, mivel Liverpool-ban kevés a védő, de az egyéb kiszemeltek amúgy is eléggé más árkategóriába tartoznak. Felsorolásszerűen: Milosevic, Nacho, Vestergaard, és ezek csak a legújabbak. Mellettük pedig az olasz újságok most Ljaljic-Ranocchia cserével ijesztgetnek. Én Juan Jesus-nak nagyon örülnék, de az ő neve nem nagyon merül fel mostanában, pedig szerintem Digne egyedül kevés a baloldalra. Talán Sabatini is így gondolja, mivel egyes hírek szerint közel vagyunk a Santos 21 éves játékosának, Emerson (Palmieri) megszerzéséhez, aki tavaly a Palermo-ban volt kölcsönben, de a mindössze 9 tétmeccs azt mutatja, hogy nem sikerült maradandót alkotnia. Na persze nincs ő egyedül a lehetőségek között: az Inter-nél Santos-ról tárgyalunk, bár ők szívesebben adnák D'Ambrosio-t, valamint a Napoli-tól távozó Zuniga iránt is érdeklődünk.

Véget ért a felkészülési időszak!

Közben pedig van egy jelölt arra a nagy dobásra akit Sabatini emlegetett: még csak találgatnak az újságok, de valami kapcsolat biztos van a Chelsea fiatal védőjével, Zouma-val. Az angol lapok egy 35 milliós ajánlatról beszélnek, míg az olasz média egy (talán reálisabb) kölcsön (kötelező?) opciót emlegetnek. Nagyszerű lenne megszerezni, de ennyi név között elég nehéz kitalálni, hogy mi is lesz, ráadásul hiába költhetünk még bőven, több játékost is kell venni, (ráadásul minél előbb) ami pluszban bonyolítja a dolgokat. Reméljük Sabatini átlátja, és uralja a helyzetet, és olyan jó üzleteket köt majd, mint eddig.

Ami biztos, az az, hogy jövő hétvégén már végre kezdődik a Serie A. Remélhetőleg addigra a védőproblémák is megoldódnak, és győzelemmel kezdjük majd a szezont, de erről majd később, hiszen mi is visszatérünk a meccsenkénti 2 posztos rendszerhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik