Paralimpia: Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes tőrben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.09.14. 21:02
null
„Nem volt könnyű, de végül megoldottam.” (Fotó: MTI)
Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet nyert a kerekes székes vívók A sérültségi kategóriájának tőr egyéni versenyében a riói paralimpia szerdai napján.
„Nem volt könnyű, de végül megoldottam.” (Fotó: MTI)
„Nem volt könnyű, de végül megoldottam.” (Fotó: MTI)

Az UTE 37 éves sportolója a csoportjából 3/2-es győzelmi mérleggel lépett tovább, majd a negyeddöntőben 15:12-re megverte a hongkongi Ng Justine Charissát, a legjobb négy között pedig 15:2-re kikapott egy másik hongkongitól, Jü Csuj Jitől.

A bronzmérkőzésen a kínai Csang Csung-cuj volt a riválisa, s óriási csatában 15:12-re nyert ellene.

Krajnyák kedden elvesztette a bronzmérkőzést párbajtőrben, most viszont megszerezte a magyar küldöttség kilencedik érmét Rióban. Négy ezüst mellett ez az ötödik bronza a magyar küldöttségnek.

„Nagyon nehéz volt – ezek voltak az első szavai Krajnyák Zsuzsannának, aki azt mondta: a londoni negyeddöntő után ez volt élete második legnehezebb asszója. Négy éve, a brit fővárosban ugyancsak harmadik lett. – Nagyon készültek rám a kínaiak, ez érezhető volt. Nem tudtam teljesen azt vívni, amit szoktam, kellett váltanom, ami nem volt könnyű, de végül megoldottam.”

A magyar sportoló szerint az elődöntőben hongkongi ellenfele elcsalta a távolságot – az asszók előtt bizonyos szabályok szerint beállítják a felek közötti távolságot –, s emiatt neki azon a találkozón nem volt esélye.

„Athénban, Pekingben és Londonban is vele vívtam a döntőbe jutásért, sajnos mindig ő győzött” – mondta az ötödik paralimpiáján szereplő Krajnyák, aki azonban hozzátette: ez a vereség nem törte le, hamar túllépett rajta, s készült a bronzmérkőzésre.

„Nem tudom, hogy 9:4 után mi történt. Kicsit talán türelmetlen lettem, azt gondoltam, mindjárt itt a vége. De szerencsére az edzőm még időben figyelmeztetett, s ez használt”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik