Német-rali: Ogier megszakította Loeb fantasztikus sorozatát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.08.21. 15:34
null
Ogier Trierben hajt a győzelem felé (Fotó: Imago)
Címkék
A francia Sébastien Ogier győzött a Német-ralin, a világbajnokság kilencedik futamán. Turán Frigyes és Zsiros Gábor abszolútban a 19. helyen zárt, viszont a magyar egység megszerezte kategóriájában a 3. helyet!

A második helyen honfitársa, a sorozatban hétszeres világbajnok, az idei pontversenyben is élen álló Sébastien Loeb, a harmadikon a spanyol Dani Sordo végzett. Loeb szombaton defekt miatt sok időt vesztett – vasárnap azzal vigasztalódhatott, hogy megnyerte a bónuszpontokat adó szuperspeciál szakaszt.

Ezzel megszakadt egy nagy sorozat, a Német-ralit eddig ugyanis mindig (nyolcszor) Loeb nyerte meg, amióta az bekerült a világbajnokság programjába. Pályafutása hatodik futamgyőzelmével Ogier feljött a második helyre összetettben.

Ogier sikere egyben rekordot hozott a Citroën csapatának: a francia gyár autói 78. győzelmüket aratták a világbajnokságok történetében, ezzel immár egyeduralkodók: a második a Ford (77), a harmadik a Lancia (74), a triót jócskán leszakadva követi a japánok hármasa, a Subaru (47), a Toyota (43) és a Mitsubishi (34). A Citroën nyolcas győzelmi sorozatban van a világbajnokságon, a 2011-es szezonban egyedül a nyitó versenyt, a Svéd-ralit nyerte meg más gyár autója (akkor a Ford kisajátította a dobogót Mikko Hirvonen, Mads Östberg és Jari-Matti Latvala révén).

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős abszolútban a 19. helyen végzett, és a záró napon is megtartotta értékes harmadik helyét a Super2000-es kategóriában, amelyben az első helyen Ott Tänak, a másodikon Nasszer al-Attijah végzett.

„Noha csak öt gyorsaságit rendeztek vasárnap, számunkra nehezen kezdődött” – értékelt Turán Frigyes.

„Az első szakaszon előjött ugyanaz a szervógond, mint előző nap, és bár nem volt tartós, egy kicsit megzavart minket, még a második gyorsaságin sem voltunk igazán koncentráltak. A második körre aztán megérkezett az eső is, ami azért volt érdekes, mert ezzel az autóval nem mentünk még nedves aszfalton, úgyhogy nem tudtuk, miként viselkedik majd. Akadt egy kis kuplungproblémánk is, de ettől függetlenül teljesítettük a feladatot, amit kaptunk: okos versenyzéssel a harmadik helyen célba vittük a Ford Fiestát és értékes pontokkal gazdagodtunk."

NÉMET-RALI
1. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Citroën DS3) 3:32:15.9 óra
2. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën DS3) 39.8 mp h.
3. Dani Sordo, Carlos Del Barrio (spanyol, Mini) 1:55.6 p h.
...19. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (magyar, Ford Fiesta S2000) 21:52.2 p h.
A pontverseny állása a kilencedik futam után (még négy van hátra): 1. Loeb 192 pont, 2. Ogier 167, 3. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 156

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik