Hivatalosan is vége Mancini karrierjének az olasz bajnok Internél

Vágólapra másolva!
2008.05.29. 21:53
Immár hivatalossá vált Roberto Mancini távozása az olasz Internazionalétól. A milánói klub hivatalos honlapján kiadott közleményben a mesternek a Liverpool elleni BL-kudarc után tett kijelentéseit határozta meg az elbocsátás okaként. Korábban már a szakember ügynöke megerősítette az edző távozásáról szóló híreket.
Immár hivatalos, Roberto Mancinit elküldték az Intertől
Fotó: Imago
Immár hivatalos, Roberto Mancinit elküldték az Intertől
Immár hivatalos, Roberto Mancinit elküldték az Intertől
Fotó: Imago
Immár hivatalos, Roberto Mancinit elküldték az Intertől

Roberto Mancini pályafutása hivatalosan is véget ért az Internazionalénál, az olasz klub hivatalos internetes oldalán közölte a mester elbocsátásának hírét.

A klub honlapján megjelent közlemény szerint a búcsú egyik oka az a közjáték, amit a tréner a Liverpool ellen elveszített BL-nyolcaddöntő után rendezett.

Mint ismeretes, Roberto Mancini az angolok ellen 3–0-s összesítéssel elveszített párharc után bejelentette, hogy távozik a klubtól, majd ezt az állítását később visszavonta és maradt a kispadon.

A klub közleménye burkoltan utal arra is, hogy az e miatt megnövekedett médiafigyelem nem tett jót a klub presztízsének, valamint a csapat teljesítményének sem.

Az olasz szakember távozása már napok óta téma volt a sajtóban, és a mester ügynöke, Giorgio De Giorgis is megerősítette a híreket.

„Sajnos megtörtént. Az elnöknek (Massimo Moratti) volt egy elképzelése, miszerint váltani kellene. Nem tudom mi volt a döntés hátterében, de most már vége van, a történtek nem fognak megváltozni” – nyilatkozta korábban Mancini ügynöke.

A szakembert már több nagy klubbal kapcsolatba hozta a sajtó, ezek közül a legtöbbször emlegetett csapat a Chelsea, ahonnan nemrég küldték el Avram Grant menedzsert, valamint segédedzőjét, Henk ten Catét.

Ha hinni lehet az olasz lapoknak, akkor Mancinit José Mourinho követi a „fekete-kékek” kispadján, akivel együtt több sztárjátékos érkezhet a csapathoz, mint például Frank Lampard vagy Deco.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik