Alessandro Nesta sem játszik többet az olasz válogatottban

Vágólapra másolva!
2007.08.01. 15:09
Alessandro Nesta, az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő AC Milan védője lemondta a válogatottságot. A kiváló játékos szerdán jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy nem lép többet pályára Squadra Azzurrában.

A Bajnokok Ligáka-címvédő AC Milan 31 éves világbajnoka azzal indokolta döntését, hogy túl sok elfoglaltsággal jár neki a klubjában és a nemzeti csapatban való helytállás, de lapvélemények szerint Roberto Donadoni szövetségi kapitánnyal sem jött ki.

A klasszis középhátvéd a 1996 óta minden nagyobb tornán tagja volt az olasz válogatott keretének, de nem vallhatja szerencsésnek magát, hiszen 1998-ban Franciaországban, majd négy évvel később, 2002-ben a japán-koreai közös rendezésű világbajnokságon, és a tavalyi németországi vb-n is idejekorán megsérült.

A kiváló játékos már korábban is fontolgatta, hogy emiatt visszavonul a nemzeti csapatból.

A milánóiakkal májusban 2011-ig hosszabbító klasszis eddig 78-szor lépett pályára Squadra Azzurrában

A hír nem jött váratlanul, hiszen Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó-szövetség tisztviselője, már korábban kiszivárogtatta, hogy Nesta a következő napokban tesz majd néhány kijelentést azzal kapcsolatban, hogy a jövőben is játszik-e a válogatottban, avagy sem.

Francesco Totti után a Milan védője a második római születésű futballista, aki rövid időn belül bejelentheti, hogy nem húzza magára többé a címeres mezt. Az AS Roma gólerős iránytója, egyben befejező embere tavaly ősszel hozta meg ezt a döntést.

Érdekesség, hogy a két játékos ugyanabban az évben született, és ellenfélként nagyon jól ismerik egymást, hiszen az ifjúsági csapatokban néhányszor vezették csapataikat egymás ellen: amíg Nesta a Lazio védelmét irányította, addig Totti a Roma karmestere volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik