Marcello Lippi helyett Claudo Ranieri lett a „zebrák” új edzője

Vágólapra másolva!
2007.06.04. 18:09
Claudio Ranieri lett az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő, ám onnan a jövő szezonba a Serie A-ba visszajutó Juventus vezetőedzője. Az olasz szakember hároméves szerződést kötött a torinói klubbal.
Claudo Ranieri már a Juventust dirigálhatja
Claudo Ranieri már a Juventust dirigálhatja
Claudo Ranieri már a Juventust dirigálhatja
Claudo Ranieri már a Juventust dirigálhatja

Az ötvenhat éves szakember a múlt héten köszönt el a Parma csapatától, amellyel az előző szezont a tizenkettedik helyen zárta, azaz kiharcolta a csapattal a bentmaradást, ám a csapatot mindössze három pont választotta el a még kieső Chievotól.

A Juventusnál mindenképpen olyan vezetőedzőt szerettek volna látni a kispadon, akinek nemzetközi tapasztalata van, és aki újra képes lesz a torinói alakulatot visszavezetni Európa elitjébe.

A Juventus tavaly az olasz bundabotrányt követően mindössze csak a másodosztályban indulhatott (ott is kilencpontos hátránnyal), de ennek ellenére simán visszajutott az olasz első osztályba méghozzá Didier Deschamps irányítása alatt.

A játékosként 1996-ban a „zebrákkal” Bajnokok Ligája-győzelmet szerző francia edző szombat este folytatott újabb tárgyalást Jean-Claude Blanc-nal, a Juventus ügyvezető igazgatójával, s ezután közösen hozták meg a döntést, miszerint a klub és az edző útjai különválnak. Ezután vált sürgőssé az új szakember megnevezése.

A médiában megjelent információk szerint sokáig úgy tűnt, a klub volt edzője Marcello Lippi lesz a befutó, ám az olasz válogatottal világbajnoki címet szerző mester inkább a további pihenés mellett döntött.

Ranieri edzői pályafutása során megfordult a Parmán kívül más olasz kluboknál is: ült már a Cagliar, a Napoli és a Fiorentina kispadján. Spanyolországban megfordult a Valencia és az Atletico Madrid csapatánál, míg Angliában José Mourinho érkezése előtt a Chelsea-t irányította.

A szakember hivatalos bemutatására hétfőn 18 órakor, a milánói tőzsde zárását követően kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik