Marcello Lippi nem lesz a Juventus edzője, Trapattoni bizonytalan

Vágólapra másolva!
2007.05.29. 10:16
Még mindig nem dőlt el, ki lesz a Juventus új edzője, egyelőre csak az biztos, hogy a másodosztály utolsó mérkőzésein Giancarlo Corradini dirigálja az együttest. A klub egykori sikeredzői közül Marcello Lippi kerekperec nemet mondott, Giovanni Trapattoni viszont nem zárta ki teljesen a lehetőségét, hogy visszatérjen Torinóba, de ő úgy érzi, a Juve-vezetők inkább egy fiatalabb trénerben gondolkodnak.
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni

A közvéleményt meglepetésként érte Didier Deschamps váratlan lemondása, a francia szakember az utolsó fordulókban már nem lesz a Juventus edzője. A vezetők átmenetileg az 1999 óta a klubnál dolgozó egykori Napoli-védőt, Giancarlo Corradinit bízták meg az együttes irányításával, de az szinte biztosra vehető, hogy nem ő lesz a végleges megoldás.

A torinói vezetők elsősorban Marcello Lippit látnák szívesen a kispadon, de az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet nyerő mester elutasította a felkérést: ő még továbbra is pihenni szeretne.

Felmerült viszont a lehetősége Giovanni Trapattoni visszahívásának is. A Red Bull Salzburgot bajnoki címhez segítő szakember konkrétan nem is zárta ki a visszatérését.
„Ha felhívnának választanom kellene: maradok Ausztriában, ahova szerződés köt, vagy visszatérek Olaszországba” – mondta a Rai rádióadónak Trapattoni. – „Viszont nem hinném, hogy a Juvénál engem találnának a jó megoldásnak, valószínűleg inkább egy fiatalabb trénerben gondolkodnak. Minden a torinóiakon múlik. Remélem, hogy a Juve megtalálja a megfelelő embert, de ez nem lesz egyszerű.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik