Olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna: Akilov Pylyp bejutott a legjobb 32 közé

Vágólapra másolva!
2024.03.05. 08:33
Akilov Pylyp bejutott a 32 közé az Olaszországban zajló olimpiai selejtezőtornán (Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)
A hétfőn érdekelt egyetlen magyar ökölvívó, Akilov Pylyp győzelemmel mutatkozott be az olaszországi olimpiai kvalifikációs tornán és bejutott a legjobb 32 közé.

A 80 kilogrammban szereplő öklöző a 2022-es Nemzetközösségi Játékokon ezüstérmes walesi Taylor Bevannal csapott össze hétfőn késő este és a magyar szövetség tájékoztatása szerint jó teljesítménnyel, egyhangú pontozással nyert.

A félnehézsúlyú Akilov a második magyar győzelmet aratta Olaszországban, ahol a vasárnapi nyitó napon Gémes Levente (71 kg) tudott nyerni, amivel a 64 közé került. Szaka István (51 kg), Bernáth István (+92 kg) és Mezei Petra (50 kg) viszont kikapott és búcsúzott. Kedden Szabó Petra (60 kg) és Gémes Levente lép ringbe Busto Arsizióban.

Az ökölvívóknak három lehetőségük volt, illetve van az olimpiai kvótaszerzésre. Az elsőn, a tavalyi Európai Játékokon a magyarok közül ez Kovács Richárdnak (63,5 kg), illetve Hámori Lucának (66 kg) sikerült. Így már biztosan több magyar indulhat Párizsban, mint a legutóbbi, tokiói játékokon, amelyen Gálos Roland egyedül képviselte a piros-fehér-zöld színeket.

A második kvalifikációs versenynek ad otthont most az olaszországi Busto Arsizio, ahol a magyar színeket négy férfi és öt női bokszoló képviseli. Itt a súlycsoportok többségében a legjobb négy szerez indulási jogot a nyári játékokra, azaz a kvalifikációhoz elődöntőbe kell jutni. Női 57 kilóban ugyanakkor csak kettő, női 60 kilogrammban pedig három kvóta talál gazdára.

A harmadik, egyben utolsó esélyt a párizsi részvétel kiharcolására a bangkoki kvalifikációs verseny kínálja május végén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik