Ruszlan Csagajev véres csatában védte meg világbajnoki címét

Vágólapra másolva!
2009.02.08. 12:31
Ruszlan Csagajev a rostocki gála nehézsúlyú címmérkőzésén a WBA (Bokszvilágszövetség) övéért technikai döntéssel győzte le a Puerto Ricó-i Carl Drumondot. Az üzbég ökölvívó a harmadik menetben csúnyán megsérült a szeme felett, de a hatodikat követően az ő sikerével ért véget az összecsapás.
Csagajev a vérét adta a világbajnoki címért
Fotó: Imago
Csagajev a vérét adta a világbajnoki címért
Csagajev a vérét adta a világbajnoki címért
Fotó: Imago
Csagajev a vérét adta a világbajnoki címért

A Bajnok visszatér elnevezésű gála nem úgy végződött, ahogyan azt a „Fehér Tyson”, azaz Csagajev (27–0–1, 20 K. O.-T. K. O.) elképzelte.

A harmadik menetig tulajdonképpen semmi sem történt, akkor egy véletlen összefejelést követően az üzbég a bal szeme felett erősen vérezni kezdett. A kihívó Drumond (26–1–0, 20) nem szándékosan okozott sérülést, mindenesetre Gustavo Padilla mérkőzésvezető nem állt a helyzet magaslatán.

A szabályok szerint leghamarabb csak a negyedik menetet követően lehetett lepontozni a meccset – ha előbb ér véget, no contest az összecsapás, azaz meg nem történtnek minősül. Az összefejelésnél Drumond odaszólt a bírónak: „Nem volt szándékos!”

A ringorvos kétszer is megnézte a sérülést, és a hetedik menet előtt úgy döntött, vége. Ekkor az addigi állás szerint lepontozták a mérkőzést, és mivel 60:54, 58:56, 58:56 arányban Csagajev állt jobban, ő nyert.

Diadala ellenére az üzbég vesztesnek érezte magát, és a rostocki gála 4000 nézője előtt kijelentette: „Szomorú győzelem volt ez, sajnálom önöket.”

Csagajev a tervek szerint legközelebb, június 26-án Nyikolaj Valujev ellen bokszol. Azt a meccset követően tisztább lehet a kép, mert március 21-én Vitalij Klicsko Juan Carlos Gómez, Vladimir Klicsko pedig június 20-án David Haye ellen mérkőzik (ezek már lekötött meccsek), vagyis hiába akar Valujev Klicskóék ellen menni, előbb Csagajeven kellene túljutnia.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik