Csagajev több mint egy év után a világbajnoki címért bokszol

Vágólapra másolva!
2009.02.07. 09:30
Ruszlan Csagajev ismét a ringben! A sérüléséből felépülő nehézsúlyú világbajnok február 7-én a rostocki gálán a Costa Rica-i Carl Drumond ellen védheti meg a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoki címét.
Ruszlan Csagajev visszatér a ringbe
Fotó: Action Images (archív)
Ruszlan Csagajev visszatér a ringbe
Ruszlan Csagajev visszatér a ringbe
Fotó: Action Images (archív)
Ruszlan Csagajev visszatér a ringbe

Köztudott, hogy az üzbég világbajnok, Ruszlan Csagajev (24–0–1, 17 K. O.- T. K. O.) tavaly az orosz Nyikolaj Valujev elleni összecsapása, címvédése előtt sérült meg, erdei futás közben Achilles-ín-szakadást szenvedett. De már az is halasztott mérkőzés lett volna, a korábbi időpontra kiírt meccset az üzbég vírusfertőzése hiúsította meg.

A világbajnok ellenfele legutóbb 2008 januárjában Matt Skelton volt, Csagajev pontozással győzött. Szombati ellenfele a Costa Rica-i Carl Drumond (26–0–0, 20).

„Nagy lehetőség előtt állok, s örülök, hogy kihasználhatom az alkalmat. Én fogom irányítani a mérkőzést. Akik még nem láttak bunyózni, azoknak meglepetést okozok majd, mert képzett bokszoló vagyok, többféle harcmodort is ismerek – árulta el az önbizalomhiányban éppenséggel nem szenvedő kihívó. Az azért többet elárul a képességeiről, hogy a WBA-rangsor 10. helyén áll. – Nem érzem hátránynak, hogy Németországban bokszolok, igaz, valószínű, hogy csak K. O.-val nyerhetek. Szinte biztos vagyok benne, a tengerentúlon annak ellenére felkapják az emberek a fejüket a győzelmemre, hogy az amerikaifutball a legnépszerűbb sportág.”

„Súlyos sérülésem után örülnöm kell annak, hogy ilyen hamar visszatérjetek, s csak a győzelem az elfogadható számomra – nyilatkozta a világbajnok. Csagajev óvatos, hiszen múlt májusban kesztyűzött legutóbb, s a kényszerpihenő alatt ragadhatott rá egy kis ringrozsda. A Bajnok visszatér elnevezésű gálát követően az üzbég már legszívesebben Valujevvel bunyózna.

„Drumond után meg akarom mutatni, ki is az igazi világbajnok, másodszorra is legyőzöm Valujevet – mondta a címvédő. Majd a címegyesítés a célja, a Klicsko fivérek egyikét szeretné kihívni. – Nagyon jól ismerem mindkettőjüket, de 2009 az én évem lesz. Egymás után akarom a meccseket. Most jön Drumond, s ne haragudj, Carl, de óriási meglepetésben lesz részed!”

Az viszont tény, hogy Csagajev számára szakmailag a fokmérőt a Klicsko testvérek elleni esetleges összecsapások jelentenék.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik