Hosszú hezitálás után Joe Calzaghe eldöntötte, hogy visszavonul

Vágólapra másolva!
2009.02.05. 20:43
Tartotta magát korábbi ígéretéhez Joe Calzaghe nagyközépsúlyú profi világbajnok ökölvívó, s csütörtökön bejelentette visszavonulását, így veretlenül hagyja el a szorítók világát. A walesi bunyós hosszú hezitálás után döntött úgy, hogy befejezi rendkívül sikeres pályafutását, amely során mind a 46 mérkőzését megnyerte.
Calzaghe veretlenül vonul vissza
Fotó: Imago (archív)
Calzaghe veretlenül vonul vissza
Calzaghe veretlenül vonul vissza
Fotó: Imago (archív)
Calzaghe veretlenül vonul vissza
Eldöntötte. Joe Calzaghe hosszú idő után bejelentette, hogy végleg befejezi pályafutását. A walesi bajnok veretlenül hagyta abba a profi ökölvívást.

„Nehéz döntés volt, de mindent elértem, amit a bokszban el lehet érni – mondta a walesi bunyós, aki mind a 46 mérkőzését megnyerte, ebből 32-t kiütéssel. – Tizenegy éven át voltam világbajnok, már nincs új cél előttem.”

Calzaghe tavaly november 8-án vívta utolsó összecsapását: a Roy Jones Jr. elleni párharcra felhízott félnehézsúlyba, s bár az első menetben padlóra került, végül egyhangú pontozással diadalmaskodott. A hatalmas érdeklődéssel kísért meccs előtt jelentette be, hogy az lesz a búcsúja a sportágtól.

A walesi bunyós elárulta, családja befolyásolta leginkább a döntésében.

„Sokáig tanakodtam a családommal azon, hogy folytassam-e – mondta Calzaghe. – Az édesanyám és a gyerekeim azt akarták, hogy fejezzem be. Ezért döntöttem úgy, hogy abbahagyom, és mást csinálok a jövőben.”

A 36 éves ökölvívó 1997-ben megszerzett nagyközépsúlyú világbajnoki címét mindig megvédte a Bokszvilágszervezetnél (WBO).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik