Joe Calzaghe tündöklése tovább tart: legyőzte Roy Jonest

Vágólapra másolva!
2008.11.09. 11:37
Vasárnapra virradóra a brit Joe Calzaghe egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Roy Jonest a New York-i Madison Square Gardenben rendezett profi ökölvívó-mérkőzésen, és tovább őrzi veretlenségét.
Calzaghe, a ver(het)etlen!
Fotók: Reuters
Calzaghe, a ver(het)etlen!
Calzaghe, a ver(het)etlen!
Fotók: Reuters
Calzaghe, a ver(het)etlen!

A várakozásoknak megfelelően hatalmas ütközetet vívott a walesi Joe Calzaghe (46–0–0, 32 K. O.–T. K. O.) és az amerikai Roy Jones (52–5–0, 38), az ökölvívás két kiemelkedő nagysága a sportág Mekkájának nevezett New York-i Madison Square Gardenben.

Az első menet végén az idősebb (39 éves) és esélytelenebbnek tartott Roy Jones egy remek akciónak köszönhetően padlóra küldte ellenfelét, aki profi karrierje során mindössze másodszor bokszolt e mérkőzés alkalmával az Egyesült Államokban (áprilisban Bernard Hopkinsszal húzott kesztyűt Las Vegasban, és érdekesség, hogy akkor is padlót fogott a nyitó menetben).

Az európai bunyós azonban a pillanatnyi döbbenet után túltette magát az ütésen, és a következő menetekben nem bokszolt alárendelt szerepben. Jones még a második szakaszban is jobb volt, azonban a harmadikban Calzaghe egyre többet ütött, igaz, ezek hatékonyságával ekkor még probléma volt.

Az újabb menetek kiegyenlített küzdelmet hoztak, egészen a hetedikig: ekkor Calzaghe egyik jobbosa eltalálta Jonest, akinek felrepedt a szemöldöke, és vér borította el az amerikai szemét.

Jones ezt követően az óvatosságot és a biztonságot tartotta szem előtt – már amennyire látott… –, Calzaghe pedig egyre nagyobb fölénybe került, és ment is előre rendületlenül, de nem fölöslegesen kockáztatva.

A mérkőzést a walesi világbajnok megérdemelten nyerte meg (mindegyik pontozónál 118:109 arányban bizonyult jobbnak), és ezzel őrzi veretlenségét, vagyis könnyen lehet, hogy – csak a legnagyobbakhoz hasonlíthatóan – veretlenül vonul majd vissza profi pályafutása befejezésekor.

Calzaghe padlón...
Calzaghe padlón...
...és támadásban
...és támadásban
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik