Találatok a antidopping címkére

Találatok száma: 4

Súlyemelés: a NOB felszólította az IWF-t, tisztázza magát

2020-01-06 17:45:11

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felszólította a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget (IWF), hogy tisztázza magát az ARD német közszolgálati televíziós csatorna dokumentumfilmjében elhangzott „komoly és aggasztó vádak” alól,; a doppinggyanúba keveredettek pedig ne vehessenek részt az olimpián!

doppingügy NOB IWF Antidopping

Súlyemelés: Rosszindulatú célozgatások, nem valós információk – reagált a MACS

2020-01-06 10:10:00

A Magyar Antidopping Csoport közleményben reagált az Aján Tamás sportdiplomatát és a csoport munkáját ért vádakra. Mint beszámoltunk róla, a német ARD Televízió oknyomozó újságírói csapata által készített, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) doppingellenőrzési teszt-programját vizsgáló dokumentumfilmben azt állították, az Aján által vezetett Nemzetközi Súlyemelő-szövetség korrupt módon működött, titkos számlát vezetett, több esetben is eltussolta a doppingolást.

doppingügy Magyar Antidopping Csoport MACS IWF Antidopping Aján Tamás

Dopping: 2018-ig bevezetik a független ellenőrző rendszert

2015-12-10 16:22:36

A 2018-as téli játékokig létrehoznak egy független rendszert, amelyben már nem a sportszövetségek, hanem kizárólag a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) végzi majd a doppingellenőrzéseket – közölte csütörtökön a végrehajtó bizottság háromnapos lausanne-i ülését követően a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

dopping antidopping WADA NOB

Doppingkeresztmetszet Peking előtt, átláthatóság a tiszta magyar sikerekért

2009-01-09 10:47:20

Tizenegy hónappal a pekingi nyári olimpia előtt kiemelt jelentőségük van a doppingellenes intézkedéseknek, így annak az átfogó cselekvési tervnek, amelyet az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) dolgozott ki, s amelyben fontos együttműködő partner többek között a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) - derült ki Elbert Gábor, az ÖTM sportszakállamtitkára nyilatkozatából a "Doppingkeresztmetszet Peking előtt" címmel meghirdetett sajtótájékoztatón.

antidopping