NFL: műtétek, késelés, eltiltás; új érkező a Broncosnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 13:44
null
Jammer ezentúl a Denver szurkolóit örvendeztetheti óriási erejű ütközéseivel (Fotó: Action Images)
Javában zajlik a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő csapatok felkészülése az új szezonra, ilyenkor sajnos egyre több a sérülés és a műtét.

 

 

Az Oakland Raiders idei első körös választott újonca, D. J. Hayden hasi műtéten esett át a múlt héten, de ez nem volt összefüggésben korábbi sérülésével – VCI-szakadás (a test legnagyobb gyűjtőere, amely a vénás vért az alsó végtagokból és a törzs rekeszizom alatti részéből a jobb szívfél irányába szállítja) miatt életveszélyes állapotba került végzős évében, de sikeresen felépült. A fiatal cornerbacket időközben már haza is engedték, és bár a felkészülés elejét kihagyja – nagyjából hat hetet vesz igénybe felépülése –, a szezonja nincs veszélyben.

A Pittsburgh Steelers támadófalembere, Mike Adams pedig azt követően került kórházba, hogy hasba szúrták egy rablási kísérlet során. A tackle poszton bevethető játékost nem kellett megműteni, várhatóan teljesen felépül sérüléséből, amelyet követően hat-nyolc hetet lesz kénytelen kihagyni.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Ahogy az korábban valószínűsíthető volt, Rob Gronkowskinak, a New England Patriots klasszis tight endjének sorozatos kézműtétjei után a hátát is meg kell operálni, a hírek szerint erre a hónap közepe-vége felé kerül sor, de várhatóan emiatt túl sok időt nem kell kihagynia.

A Hazafiakkal kapcsolatos hír, hogy a holt szezon során a San Diego Chargerstől érkező Tyronne Greennek máris megköszönték szolgálatait.

FUTBALL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

A Denver Broncostól nemhogy nem távozott, hanem újabb játékos érkezett a csoportrivális Chargerstől, a korábban a Musztángokhoz aláíró Shaun Phillips és Louis Vasquez után ezúttal a hátvéd – eddig cornerbackként játszó, új csapatában alighanem söprögető posztot betöltő – Quentin Jammer váltott csapatot a divízión belül.

A St. Louis Rams futója, Isaiah Pead megsértette a liga teljesítményfokozókkal kapcsolatos politikáját, emiatt egymérkőzéses eltiltásban részesült.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik