Videó: megjelent Ronaldo dokumentumfilmjének előzetese

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.23. 12:21
null
Hamarosan bemutatják Ronaldo, a Fenomén életéről szóló dokumentumfilmet (Fotó: AFP)
46. születésnapja alkalmából bemutatta egy hónap múlva elkészülő dokumentumfilmjének előzetesét a brazilok aranylabdás csatára, Ronaldo, akinek filmje a klasszis támadó becenevét, a Fenomén címet viseli.

„Ma van a születésnapom és hogy megünnepeljem, bemutatom nektek a Fenomént – a DAZN Original elmeséli pályafutásom teljes történetét. Itt egy kis előzetes, melyben néhány barátom emlékszik vissza arra, amikor én voltam a világ legjobbja” – mondta dokumentumfilmről a szeptember 18-án 46. születésnapját ünneplő brazil legenda.

Az előzetesben többek között megszólal Christian Vieri, Paolo Maldini, Zinedine Zidane, Diego Simeone, illetve az a Roberto Carlos is, akivel a válogatottnál évekig közös szobában laktak, s az előzetes zárásaként felidézték az 1998-as világbajnoki döntő előtti éjszakát is, ami után Ronaldo meglepetésre nem került be a brazil válogatott kezdőjébe.

„Elvesztettük a vb-döntőt, de én nyertem egy másik kupát, az életemet” – mondta a mérkőzés után Ronaldo, aki görcsrohamot kapott a finálé előtt.

Korábbi csapattársai közül talán Zinedine Zidane visszaemlékezése a leglátványosabb, hiszen a Real Madrid egykori kiváló középpályása Ronaldo 2002-es hajviseletét idézte fel. Igaz, az sem mindennapi, hogy a brazil klasszis már nem szívesen jár repülőterekre, mert korábban a szurkolók többször is megrohamozták őt és csak nagy erőfeszítések árán tudott eljutni autójáig.

Az előzetes kapcsán megszólalt Daniel Sturridge, az angol Chelsea és a Liverpool korábbi támadója is. „Alig várom hogy lássam. Ő az örök kedvenc csatárom Thierry Henry előtt” – idézte a korábbi angol válogatott támadót a Sportbible.

Ronaldo 1994-ben a Cruzeirótól érkezett Európában, a holland PSV-hez, melynek színeiben 46 mérkőzésen 42 gólt szerzett, majd amikor Barcelonába igazolt, akkor sem maradt adós a gólokkal, hiszen a gránátvörös-kékeknél 37 meccsen 34-szer volt eredményes, de már 20 évesen, 1996-ban megkapta az Év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA), hiszen akkor 47 gólt lőtt 49 mérkőzésen, majd egy évvel később minden idők legfiatalabb labdarúgójaként, 21 évesen nyerte el az Aranylabdát.

A katalánoktól való távozása után játszott mindkét milánói csapatban, az Interben és az AC Milanban is, míg a Real Madridban 127 találkozón 83 gólig jutott. 2009-ben tért vissza Brazíliába, a Corinthianshoz, ahonnan 2011-ben vonult vissza.

Ronaldo jelenleg a spanyol Valladolid elnöke és a brazil másodosztályban szereplő Cruzeiro tulajdonosa.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik