D. S. B.
2022.09.23 12:21

Videó: megjelent Ronaldo dokumentumfilmjének előzetese

46. születésnapja alkalmából bemutatta egy hónap múlva elkészülő dokumentumfilmjének előzetesét a brazilok aranylabdás csatára, Ronaldo, akinek filmje a klasszis támadó becenevét, a Fenomén címet viseli.

 

Hamarosan bemutatják Ronaldo, a Fenomén életéről szóló dokumentumfilmet (Fotó: AFP)

„Ma van a születésnapom és hogy megünnepeljem, bemutatom nektek a Fenomént – a DAZN Original elmeséli pályafutásom teljes történetét. Itt egy kis előzetes, melyben néhány barátom emlékszik vissza arra, amikor én voltam a világ legjobbja” – mondta dokumentumfilmről a szeptember 18-án 46. születésnapját ünneplő brazil legenda.

Az előzetesben többek között megszólal Christian Vieri, Paolo Maldini, Zinedine Zidane, Diego Simeone, illetve az a Roberto Carlos is, akivel a válogatottnál évekig közös szobában laktak, s az előzetes zárásaként felidézték az 1998-as világbajnoki döntő előtti éjszakát is, ami után Ronaldo meglepetésre nem került be a brazil válogatott kezdőjébe.

„Elvesztettük a vb-döntőt, de én nyertem egy másik kupát, az életemet” – mondta a mérkőzés után Ronaldo, aki görcsrohamot kapott a finálé előtt.

Korábbi csapattársai közül talán Zinedine Zidane visszaemlékezése a leglátványosabb, hiszen a Real Madrid egykori kiváló középpályása Ronaldo 2002-es hajviseletét idézte fel. Igaz, az sem mindennapi, hogy a brazil klasszis már nem szívesen jár repülőterekre, mert korábban a szurkolók többször is megrohamozták őt és csak nagy erőfeszítések árán tudott eljutni autójáig.

Az előzetes kapcsán megszólalt Daniel Sturridge, az angol Chelsea és a Liverpool korábbi támadója is. „Alig várom hogy lássam. Ő az örök kedvenc csatárom Thierry Henry előtt” – idézte a korábbi angol válogatott támadót a Sportbible.

Ronaldo 1994-ben a Cruzeirótól érkezett Európában, a holland PSV-hez, melynek színeiben 46 mérkőzésen 42 gólt szerzett, majd amikor Barcelonába igazolt, akkor sem maradt adós a gólokkal, hiszen a gránátvörös-kékeknél 37 meccsen 34-szer volt eredményes, de már 20 évesen, 1996-ban megkapta az Év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA), hiszen akkor 47 gólt lőtt 49 mérkőzésen, majd egy évvel később minden idők legfiatalabb labdarúgójaként, 21 évesen nyerte el az Aranylabdát.

A katalánoktól való távozása után játszott mindkét milánói csapatban, az Interben és az AC Milanban is, míg a Real Madridban 127 találkozón 83 gólig jutott. 2009-ben tért vissza Brazíliába, a Corinthianshoz, ahonnan 2011-ben vonult vissza.

Ronaldo jelenleg a spanyol Valladolid elnöke és a brazil másodosztályban szereplő Cruzeiro tulajdonosa.


 

2022.09.24 20:09:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Hat szögletből két gólt szereztek a vendégek, a csoportelsőségről a portugál–spanyol rangadó dönt majd.

2022.09.23 23:35:59

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A több klubot magában foglaló modell sikeres lehet, de mint minden máshoz ebben az üzletágban, ehhez is türelem, alázat és a kormánykeréknél igazán okos emberek csoportja kell.

2022.09.23 17:14:54

Minden más foci nemzetisport.hu

A hétfői Magyarország–Olaszország meccsen a tét a csoportelsőség lesz.

2022.09.22 16:03:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Törőcsik András: „Bíztam abban, ott lehetek a vb-n, de azt is tudtam, nem én leszek a sztárja."

2022.09.22 20:21:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Magabiztos győzelmükkel a franciák megelőzték az osztrákokat a csoportban.