nemzetisport.hu
2022.05.07 07:26 Frissítve: 2022.05.11 21:58

Te mire költenéd a milliós fődíjat? Még 1 nap és kezdődik, ne maradj le!

Király Gáborral, Kabát Péterrel, Curtisszel és számos más ismert emberrel indul a II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság május 12-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A népszerű versenyre gyorsan fogynak a helyek, de még mindig lehet nevezni. A fődíj ezúttal is garantált nettó egymillió forint. (X)

Fotó: Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság

 Május 12-én, csütörtökön, 14 órától
színes programokkal, a többi között gálameccsekkel, sztárselejtezővel, freestyle bemutatóval és különböző sportolási lehetőségekkel várják a részvevőket a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. 

A május 12-én, 17.30-ig nevezők között a német RB Leipzig labdarúgócsapatában légióskodó Szoboszlai Dominik által dedikált magyar válogatott mezt sorsolják ki a szervezők. Habár gyorsan fogynak a jegyek a margitszigeti eseményre is, a versenyre még lehet nevezni: https://tizenegyesrugo.hu/web/nevezes

A sorozat fővédnöke, a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor mellett számos egykori sportolóval találkozhatnak a kilátogatók a Margitszigeten. Ott lesz például Kabát Péter volt válogatott labdarúgó, magyar gólkirály, a korábbi NB I-es futballistából lett zenész, Curtis, az atlantai olimpián szereplő magyar csapatból Egressy Gábor és Szanyó Károly, valamint Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, Boczkó Gábor olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok párbajtőrvívó és még sokan mások.

Idén már az országhatáron túlról is várják a résztvevőket, a mostani kiírásban Dunaszerdahely, Székelyvarság, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy is otthont ad egy-egy fordulónak. A megyei döntőket és a finálét az ősz első felében rendezik. A legjobbak a Bozsik Arénában küzdhetnek meg a fődíjért, amely legalább nettó egymillió forint, de a megnyerhető összeg ennek akár a többszöröse is lehet, minél többen neveznek a versenyre.

A tavalyi kiíráshoz képest fontos változás, hogy minden nevezőnek a lakhelyéhez képest 50 kilométeren belül lesz lehetősége a selejtezőn részt venni. Továbbá minden jelentkező legalább két büntetőt rúghat, azaz az első fordulóban hibázóknak lehetőségük van pótselejtezőn továbbjutni. Mostantól a nők és a gyerekek is megmérethetik magukat külön kategóriában.

Az országos tizenegyesrúgó-bajnokságot tavaly első alkalommal csaknem negyven helyszínen rendezték meg, kétezer induló közül végül a megye II-es bajnokságban játszó szegedi Heredea Máté diadalmaskodott, a döntőre a Budapest Honvéd–Kisvárda élvonalbeli mérkőzés szünetében került sor.

Ne szalaszd el a lehetőséget, nevezz (https://tizenegyesrugo.hu/web/nevezes), juss be az országos döntőbe és legyél te a második milliomosunk!

2022.09.29 22:11:04

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A teljesítménysportban persze előbb-utóbb az eredmény kerül előtérbe, de ez így is van jól, mint ahogy az is, hogy egyelőre jár a már-már életszerűtlenül józan szurkolói türelem egy valóban sokra érdemes csapatnak. A folyamatos sikerközeliséghez szokott nagy futballhatalmak esetében persze korántsem ennyire megengedő a közeg.

2022.09.28 22:40:17

Minden más foci nemzetisport.hu

A Marco Rossi vezette magyar válogatott szerezte a legnagyobb meglepetést.

2022.09.28 23:55:21

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ott a zászló, adják át, utána egy jatt, esetleg némi mosoly.