nemzetisport.hu 2022.05.07 07:26 Frissítve: 2022.05.11 21:58

Te mire költenéd a milliós fődíjat? Még 1 nap és kezdődik, ne maradj le!

Király Gáborral, Kabát Péterrel, Curtisszel és számos más ismert emberrel indul a II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság május 12-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A népszerű versenyre gyorsan fogynak a helyek, de még mindig lehet nevezni. A fődíj ezúttal is garantált nettó egymillió forint. (X)

Fotó: Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság

 Május 12-én, csütörtökön, 14 órától
színes programokkal, a többi között gálameccsekkel, sztárselejtezővel, freestyle bemutatóval és különböző sportolási lehetőségekkel várják a részvevőket a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. 

A május 12-én, 17.30-ig nevezők között a német RB Leipzig labdarúgócsapatában légióskodó Szoboszlai Dominik által dedikált magyar válogatott mezt sorsolják ki a szervezők. Habár gyorsan fogynak a jegyek a margitszigeti eseményre is, a versenyre még lehet nevezni: https://tizenegyesrugo.hu/web/nevezes

A sorozat fővédnöke, a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor mellett számos egykori sportolóval találkozhatnak a kilátogatók a Margitszigeten. Ott lesz például Kabát Péter volt válogatott labdarúgó, magyar gólkirály, a korábbi NB I-es futballistából lett zenész, Curtis, az atlantai olimpián szereplő magyar csapatból Egressy Gábor és Szanyó Károly, valamint Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, Boczkó Gábor olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok párbajtőrvívó és még sokan mások.

Idén már az országhatáron túlról is várják a résztvevőket, a mostani kiírásban Dunaszerdahely, Székelyvarság, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy is otthont ad egy-egy fordulónak. A megyei döntőket és a finálét az ősz első felében rendezik. A legjobbak a Bozsik Arénában küzdhetnek meg a fődíjért, amely legalább nettó egymillió forint, de a megnyerhető összeg ennek akár a többszöröse is lehet, minél többen neveznek a versenyre.

A tavalyi kiíráshoz képest fontos változás, hogy minden nevezőnek a lakhelyéhez képest 50 kilométeren belül lesz lehetősége a selejtezőn részt venni. Továbbá minden jelentkező legalább két büntetőt rúghat, azaz az első fordulóban hibázóknak lehetőségük van pótselejtezőn továbbjutni. Mostantól a nők és a gyerekek is megmérethetik magukat külön kategóriában.

Az országos tizenegyesrúgó-bajnokságot tavaly első alkalommal csaknem negyven helyszínen rendezték meg, kétezer induló közül végül a megye II-es bajnokságban játszó szegedi Heredea Máté diadalmaskodott, a döntőre a Budapest Honvéd–Kisvárda élvonalbeli mérkőzés szünetében került sor.

Ne szalaszd el a lehetőséget, nevezz (https://tizenegyesrugo.hu/web/nevezes), juss be az országos döntőbe és legyél te a második milliomosunk!

2022.05.21 23:14:43

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A köztársasági elnök számára a magyar az magyar.

2022.05.21 09:42:08

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Győzelemmel ünnepelte Skrtel visszavonulását a Spartak, a szerdahelyieknek harcolniuk kell még az Európa-konferencialigáért.

2022.05.21 13:04:50

Minden más foci BERTA MIHÁLY

A Wembleyben rendezett döntőben Johan Cruyff Barcelonája 1–0-ra verte a Sampdoriát.

2022.05.20 23:37:52

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Sepsi OSK története második Román Kupa-döntőjét vívta – és a történeti hűség kedvéért: első kupagyőzelmét aratta –, a hétközi, erősen munkanapnak minősülő időpont ellenére is ötezer, többnyire piros-fehérbe öltözött rajongó tartotta fontosnak, hogy ott legyen. (…) Székelyföld számára azonban ezúttal más volt a tuti tipp.