SZ. R. 2021.04.22 18:52 Frissítve: 2021.04.22 21:08

PSG: a volt felderítő elárulta, hogyan győzték meg Mbappét

Az azóta már világbajnok francia támadót, Kylian Mbappét nem sok választotta el attól, hogy 2017-ben Spanyolországba szerződjön, viszont mégis a Paris Saint-Germaint választotta. Ennek okairól Luis Ferrer, a klub korábbi felderítője mesélt a Goal.com-nak.

Kylian Mbappé számára a garantált játéklehetőség volt a döntő érv (Fotó: AFP)

 

„A legfontosabb igazolásunk Kylian Mbappé volt, hiszen az ő szerződtetése nem csak a pénzről szólt. Nagyszerűen teljesített a Monaco színeiben, mindenki figyelemmel kísérte a játékát, és tudjuk, hogy a Real Madrid is szerette volna megvenni. Nem láttunk sok esélyt arra, hogy megállítsuk ezt a folyamot, már csak azért sem, mert nem sokkal korábban szerződtettük Neymart, így a pénzügyi fair play szabályainak értelmében nem hozhattuk volna el Párizsba Mbappét” – mondta a lapnak Ferrer.

A szakember mesélt arról, hogy a klub összes dolgozója azon gondolkozott, hogyan tudnák meggyőzni a fiatal tehetséget. Emellett azt is kiemelte, hogy Kylian Mbappé megszerzésében hatalmas szerepet játszott, hogy nem egy ügynökkel kellett megegyezniük.

„Az első évben még nem véglegesítettük a szerződését, csak kölcsönben érkezett hozzánk a Monacótól, azonban a megállapodásba egy vásárlási jogot is iktattunk” – folytatta gondolatait a spanyol, aki tíz éven keresztül dolgozott a párizsiaknál.

Luis Ferrer azt is elmondta, hogy már csak azért is nehéz volt meggyőzni a fiatalt, mert a legnagyobb álma az volt, hogy a Real Madridban játszhasson. A sikerhez így elengedhetetlen volt szerinte az, hogy megígérték Mbappénak, hogy a kezdőben fog helyet kapni, ezt pedig Madridban nem biztos, hogy meg tudták volna adni neki.

„Bíztunk a tehetségében, ami nagyon ritka. Ez azért volt fontos, mert pont a világbajnokság előtt álltunk. Én összesen egy játékosnak tettem olyan ígéretet, hogy biztosan játszani fog” – mondta Luis Ferrer.

A játékos leigazolása körüli események mellett a Real Madrid újfenti érdeklődéséről is beszélt a szakember, aki elmondta, hogy szerinte nem marad sokáig a PSG játékosa a francia támadó.

„Biztosan nem tudom azt állítani, hogy tényleg távozni fog, hiszen nem ismerek minden részletet. Az viszont biztos, hogy Európa legerősebb klubjai szeretnék Mbappét, és a pályán nyújtott teljesítménye is meggyőzi az érdeklődőket” – folytatta gondolatait Ferrer.

Arról, hogy a PSG-nek mit kellene tennie ahhoz, hogy Mbappé továbbra is a francia fővárosban maradjon, csak annyit válaszolt: „Ha azt mondanám, amit én tennék, az veszélyes lenne számomra!”

 


 

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.

2021.05.11 12:44:37

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

Holland beteljesülés, spanyol duplázás és az Európa-bajnokságok legnagyobb stratégái.

2021.05.11 18:54:04

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Kleinheisler László remekbe szabott gólpasszal, Gyurcsó Ádám elegáns góllal vette ki a részét a győzelemből.

2021.05.10 22:33:43

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Több évtizedes ellentmondása az elitfutballnak, hogy a drukkerek érzelmileg, a vezérek pedig gazdaságilag közelítenek a játékhoz.

2021.05.10 13:05:51

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A szentgyörgyiek a FCSB és a Craiova után a listavezető CFR-t is legyőzték.