Liga 2: menesztette edzőjét az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.03.14. 12:44
null
Menesztette edzőjét az FK Csíkszereda (Fotó: FK Csíkszereda)
Két nappal a román Liga 2 alapszakaszának vége után menesztette edzőjét a felsőházi rájátszásról lemaradó FK Csíkszereda. Az idény végéig Dican Ferenc szakmai igazgató tölti be a vezetőedzői posztot.

 

A 41 éves Valentin Suciu négy idényen át volt a székelyföldi csapat edzője, az ő nevéhez fűződik a Dinamo elleni legendás siker és a legjobb nyolc közé jutás a Román Kupában, a három évvel ezelőtti feljutás a másodosztályba és a tavalyi 5. hely. Idén viszont, elsősorban az első öt mérkőzés elvesztése miatt, az FK rosszabb gólkülönbséggel ugyan, de lemaradt a felsőházi rájátszásról, ezért hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a klub és a korábban a Sepsi OSK-t az élvonalba juttató edző.

Az eltöltött négy év mondhatom, hogy nagyon szép volt, jóval-rosszal egyaránt. Sokkal több a pozitívum, mint a negatívum, mert olyan embereket találtam itt, akikkel tudtam dolgozni, egyezni. Nem biztos ugyan, hogy mindig egy hullámhosszon voltunk, de ez a családban is rendszerint így van. Mondhatom, hogy tényleg egy családot találtam itt” – idézi az FK honlapja Valentin Suciu búcsúszavait.

Dican Ferenc
Dican Ferenc

Az FK-nak hat mérkőzése lesz a két csoportra bontott alsóházban, ám olyan előnye van a kiesés és az osztályozó elől menekülő csapatokkal szemben, hogy nem fenyegeti a kiesés veszélye. Mivel a hétfői sorsolás alapján éppen a hétvégi első fordulóban lesz szabadnapos a szeredai együttes, az új edzőnek a válogatott szünettel együtt három hete lesz felkészíteni a csapatot a playoffra.

Délután Szondi Zoltán csíkszeredai klubelnök meg is nevezte Suciu utódát, az idény végéig Dican Ferenc szakmai igazgató tölti be a vezetőedzői posztot. Az 54 éves szakember játékoskarrierjének java a kolozsvári Universitateához kötődik, de szerepelt a francia élvonalban (Guegnon), illetve 1991 és 2001 között Nyíregyházán is.

Vezetőedző csupán a két kolozsvári klubnál, az Universitateánál (2006) és CFR-nél (2014–2015) volt, de dolgozott az Auxerre, a Dinamo Bucuresti, a Chindia Targoviste és a Petrolul Ploiesti stábjában is.

Dican szeptember óta az FK szakmai igazgatója.

LIGA 2
AZ ÁLLÁS A RÁJÁTSZÁS ELŐTT
A-csoport:
1. FK Csíkszereda 33 pont, 2. Metaloglobus 28, 3. Poli Iasi 25, 4. Selimbar 23, 5. Poli Timisoara 21, 6. Calarasi 7, 7. Braila 2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik