Labdarúgás: Nyúl Gábor mind a hét osztályban betalált

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 06:49
null
Nyúl Gábor nemrég a legalacsonyabb osztályban is a kapuba talált (Fotó: Békes Megyei Hírlap/Imre György)
Nem mindennapi rekordot tudhat magáénak Nyúl Gábor, aki immár a magyar labdarúgás összes osztályában gólt szerzett.


Kiteljesedett a kollekció. A 37 éves Nyúl Gábor februárban döbbent rá, hogy már csak a magyar labdarúgás legalacsonyabb osztályának számító megye III-ban nem talált a kapuba.

„Az egyik barátommal éppen mérkőzésre autóztunk, amikor szóba került, ki hol rúgott eddig gólokat – mesélte lapunknak a futballista. –Addig-addig soroltam, míg kiderült, hogy már csak a legalacsonyabb osztályban nem találtam a kapuba. Gondoltam, de jó lenne, ha egyszer ez is sikerülne. Miután most Mezőmegyeren futballozom, ahol a második csapatunk a legalacsonyabb osztályban szerepel, kinéztem, mikor nem ütközik az ő meccsük a miénkkel, gondoltam, akkor ott is pályára lépek, hátha összejön a gól.”



Nyúl Gábor a Pusztaföldvár elleni találkozón játszott a Mezőmegyer második csapatában, és a 6–0-ra megnyert mérkőzésen három gólt vállalt magára. Így a legalacsonyabb osztályban is kipipálta az üresen maradt rubrikát. (Békés megyében a II. osztály két csoportja egymás alá van rendelve, ezért a mostani szint gyakorlatilag a megye negyedik osztálya.)

„Úgy léptem pályára, hogy tudtam, muszáj gólt lőnöm. Szerencsére nem sokat váratott magára az első helyzet, támadást indítottam a bal szélen, majd miután középre érkezett a labda, pattanás után a rövidbe vágtam a labdát. Nem tagadom, úgy örültem neki, mintha az élvonalban rúgtam volna. A mérkőzés után rengetegen gratuláltak, még be sem értem az öltözőbe, már tucatnyi üzenet fogadott.”

A támadó a 2003-ban az NB I-ben szerzett góljára a mai napig tisztán emlékszik, a Dunaferr játékosaként Báló Tamás beadását dropból emelte át a kapujából kifutó Bardi Gábor fölött. Az akkori ellenfél, a 4–1-re nyerő ZTE soraiban olyan futballisták játszottak, mint Szamosi Tamás, Kenesei Krisztián vagy éppen Gyánó Szabolcs. Nyúl Gábornak nem sok szerep jutott a legmagasabb osztályban, négy mérkőzésen rúgott egy gólt, kapott egy sárga meg egy piros lapot.

„Azért nem lett több meccsem, mert a Videoton ellen a felezővonalnál  úgy elkaszáltam Korsós Attilát, hogy azonnal az öltözőbe küldtek. Egy forduló volt hátra, én pedig két mérkőzésre szóló eltiltást kaptam.”

NYÚL GÁBOR GÓLJA AZ NB I-BEN



Szereti bújni a statisztikákat, felderítő munkája után arra jutott, az országban alighanem ő az egyedüli, aki az összes osztályban gólt rúgott. A Vasasban futballozó Zimonyi Dávid is sok helyen betalált, ám sem a megye kettőben, sem a legalacsonyabb osztályban nincsen találata. Nyúl Gábor jelenleg Békéscsabán a Jamina SE együttesénél Pozsár Gábor vezetőedző mellett segédkezik, néhány évig azonban játékosként is pályán maradna.

„Úgy értem el ezeket a gólokat, hogy az első, másod- és harmadosztályban védekező középpályás voltam. A megyei osztályú Jaminában Pásztor József rakott be először csatárnak, három edzés után mindössze annyit mondott, jó erőben vagyok, és van érzékem hozzá. Azóta vagy kétszáz gólt rúgtam… Nem is tudom, mi lett volna ha csatárként kezdem a pályafutásomat.”

A kép kattintásra nagyobb lesz!
A kép kattintásra nagyobb lesz!


Nyúl Gábor a nyáron esküvőre készül, a korábbi NB I-es röplabdázót, Bucsi Barbarát veszi feleségül.

„Mondtam Barbinak a gólom után, most hogy megvan a teljes kollekció, nyugodtan hozzám jöhet.”

Nem mellékesen a játékos az egyetlen Magyar Kupa-főtáblás mérkőzésén is gólt szerzett, a Jamina játékosaként a Csanádpalota kapuját vette be.

Csak hogy a kollekció valóban teljes legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik