Egri-Erbstein-torna: nemzetközi tornasorozatot indít a BAK

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.06.15. 10:43
null
Szabó László (balra) és Simon Gábor között Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete (Fotó: Dömötör Csaba)
Az 1900-ban alapított, 2018-ban újjáalakult Budapesti Atlétikai Klub fő céljai között szerepelt, hogy egyik leghíresebb korábbi játékosa, a szakmai vezetőként később a Torinót a csúcsra juttató Egri-Erbstein Ernő emlékére nemzetközi tornasorozatot indítson.

 

A vágyból valóság lett, ezen a hétvégén a legnevesebb angol amatőr klub, a Corinthian-Casuals, valamint három patinás pesti csapat, a BEAC, a Testvériség és a BAK részvételével a Szőnyi úton rendezik meg a viadalt (a belépés díjtalan, a meccsek szombaton és vasárnap is 12.30 és 16 órakor kezdődnek). Az amatőr futball ünnepe már pénteken elkezdődött az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségén.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a brit nagykövetség támogatja az Egri-Erbstein-tornát a Corinthian-kupáért – mondta lapunknak Iain Lindsay nagykövet. – Egri-Erbstein volt az egyik első igazán híres magyar futballedző. Micsoda tragédia, hogy habár a holokauszt borzalmait túlélte, repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette remek torinói csapatával együtt. Felemelő, hogy halálának hetvenedik évfordulóján újra megrendezik a Corinthian-kupát. A brit labdarúgók a huszadik század foci nagykövetei voltak világszerte, így Magyarországon is. A Corinthian csapata az első volt, amely 1904-ben Magyarországra látogatott, és az országnak adományozta a Corinthian-kupát. Örülök, hogy ezen a különleges évfordulón újra Magyarországra látogat a Corinthian-Casuals FC csapata.”

Az amatőr futball ünnepe már pénteken elkezdődött az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségén (Fotó: Dömötör Csaba)
Az amatőr futball ünnepe már pénteken elkezdődött az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségén (Fotó: Dömötör Csaba)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik