Dick Advocaat: Husztinak harcolnia kell a kezdőbe kerülésért!

Vágólapra másolva!
2009.02.03. 07:57
Arra a jövő derít fényt, hogy jó döntést hozott-e Huszti Szabolcs a Szentpétervárra igazolással, ám egy dolog biztos: a magyar balszélsőt és csapatát, az UEFA-kupa-címvédő Zenitet kiemelt figyelem kíséri Oroszországban. Ez abból is látszik, hogy Dick Advocaatot és Husztit is megkereste már a legtöbb lap – edzője szerint a középpályásnak meg kell harcolnia a helyéért a kezdőben, de sokoldalúsága miatt jól illeszkedhet a Zenit rendszerébe.
Hannoverben biztos kezdő volt, a Zenitnél viszont küzdenie kell Husztinak a helyéért
Fotó: Imago
Hannoverben biztos kezdő volt, a Zenitnél viszont küzdenie kell Husztinak a helyéért
Hannoverben biztos kezdő volt, a Zenitnél viszont küzdenie kell Husztinak a helyéért
Fotó: Imago
Hannoverben biztos kezdő volt, a Zenitnél viszont küzdenie kell Husztinak a helyéért

Szavazás

Ön szerint jó döntést hozott-e Huszti Szabolcs azzal, hogy Oroszországba, a Zenithez igazolt?

Szavazatok száma: 6792

Igen, jó döntés, hogy az UEFA-kupa címvédőjéhez szerződött
37 % (2515)
Nem, a HSV vagy Skócia jobb választás lett volna
34 % (2337)
Ezt csak a jövő dönti el
29 % (1940)
Hivatalos mérkőzésen február 18-án mutatkozhat be Huszti Szabolcs az UEFA-kupa címvédőjének színeiben, de előkészületi találkozón ezt már jóval korábban megteheti: a Zenit labdarúgócsapata ugyanis elutazott Törökországba, ahol három felkészülési mérkőzést vív majd, immár a legdrágább magyar labdarúgónak számító szélsővel a soraiban.

Indulás előtt persze az orosz lapok még mind a magyar játékost, mind edzőjét, Dick Advocaatot „elkapták” egy-egy nyilatkozat erejéig – nézzük, hogyan vélekedik a tréner az új igazolásról!

„Dannyhez nem hasonlítanám, mindenesetre jóval olcsóbb volt…” – válaszolt az edző a Szport-Ekszpressz újságírójának kérdésére, miszerint van-e hasonlóság Huszti és a 30 millió euróért igazolt portugál között.

„Persze Huszti is kitűnő játékos – tette hozzá Advocaat. – A két szélen és támadóként is bevethetem, nagyon gyors, jó a technikája is. Meg kell találnunk a helyét az együttesben, de olyan sokoldalú, hogy nem lesz problémája. Érkezésével még nagyobb lesz a küzdelem a csapatba kerülésért, és természetesen neki is meg kell harcolnia azért, hogy a kezdőtizenegy tagja legyen.”

Huszti maga úgy vélekedett, nem kellett különösebben győzködni, hogy fogadja el a szentpéterváriak ajánlatát.

„Hogy miért igazoltam ide? Nagyon egyszerű. A Zenit UEFA-kupa- és Szuperkupa-győztes, ez pedig mindent elmond. Láttam a Bayern elleni mérkőzéseit, amikor a münchenieknek esélyük sem volt. Egy meccset még nyerhettek volna szerencsével, ám az UEFA-kupa megszerzése csak egy kitűnő csapatnak sikerülhet, amely az európai elitbe tartozik. Remek az edző, nagyon erős a keret, és nem lesz egyszerű dolgom, de mindent megteszek, hogy sikeres legyek a Zenitnél” – nyilatkozta a Szport-Ekszpressznek.

TÖBBET AKAR TUDNI HUSZTI ÚJ KLUBJÁRÓL?
OLVASSA EL A ZENIT TÖRTÉNETÉT A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

JUHÁSZ SZERINT NEM VISSZALÉPÉS A ZENIT

– Mit szól Huszti Szabolcs szentpétervári szerződéséhez? Menne utána, ha hívnák?
– Büszke vagyok rá! Hallottam, néhányan visszalépésnek tekintik, hogy a Zenithez ment, pedig egyáltalán nem így van, elvégre UEFA-kupa-győztes csapatról beszélünk, tele nagyszerű futballistákkal, vagyis Szabi nagyon jó helyre került. Igen, mennék utána, jóllehet nálam az angol futball élvez elsőbbséget. Illetve csak élvezne, hiszen az idény végéig bizonyára az Anderlechtnél maradok, s remélem, újra bajnokok leszünk – nyilatkozta Juhász Roland, az Anderlecht és a magyar válogatott középső védője a Nemzeti Sportnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik