Advocaat örül, hogy betarthatott a Celticnek Huszti megszerzésével

Vágólapra másolva!
2009.02.02. 12:31
Amint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este a szentpétervári Zenit megvette Huszti Szabolcsot a Hannovertől. A 25 éves, 38-szoros válogatott középpályás hosszas huzavona után került az UEFA-kupa-győztes csapathoz, amelynek holland edzője, Dick Advocaat kifejezetten ragaszkodott a magyar középpályás leigazolásához. Több okból is.
A holland elégedett lehet Huszti leigazolásával
Fotó: Action Images (archív)
A holland elégedett lehet Huszti leigazolásával
A holland elégedett lehet Huszti leigazolásával
Fotó: Action Images (archív)
A holland elégedett lehet Huszti leigazolásával

A nemzetközileg igen sokra tartott játékost több jegyzett európai klub is szerette volna megszerezni, az elmúlt fél évben a Zenit folyamatos érdeklődése mellett a Celtic nevét hallhattuk leggyakrabban a lehetséges vevők között említeni, míg szombaton váratlanul a Hamburg is bekerült a kalapba.

Végül aztán Dick Advocaat és a Zenit lett a befutó, bár mint kiderült, a holland szakembernek is voltak kétségei a Celtic akciói miatt. A skótoknál ugyanis Huszti leigazolása lett volna az első számú feladat, ám a Zenit és Advocaat – aki 1998 és 2002 között éppen a katolikusok ősi riválisa, a Rangers edzője volt – egy nappal az átigazolási időszak vége előtt megszerezte a magyar játékost.

„Nagyon örülök, hogy sikerült Husztit megnyernünk, szerintem hamarosan igazi sztár lehet belőle – dicsérte új szerzeményét a holland szakember. – Meglepődve hallottam, hogy a Celticnél az ő leigazolása volt a legfontosabb feladat, én úgy tudtam, hogy még csak ajánlatot sem tettek érte.”

„Ha nem igazoltuk volna le, megteszi azt a Hamburg. Ha ezek rossz hírek a Celticnek, annak én csak örülni tudok” – jelentette ki Dick Advocaat.

Huszti Szabolcs klubváltásával a honi futball egyik leghosszabb átigazolási ügye zárult le, a magyar középpályás leendő klubváltásáról már tavaly nyáron is lehetett hallani. A Hannovertől megszerzett játékos négy évre szóló szerződést írt alá a szentpéterváriakkal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik