Eldőlt Huszti Szabolcs sorsa: a Zenitnél folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2009.02.01. 19:48
Pont került Huszti Szabolcs átigazolásának ügyére. A magyar középpályás az UEFA-kupa-győztes Zenitnél folytatja pályafutását. A Hannovertől távozó légiós négy évre szóló megállapodást írt alá az orosz klubbal.
Huszti a Zenitnél folytatja
Fotó: Imago (archív)
Huszti a Zenitnél folytatja
Huszti a Zenitnél folytatja
Fotó: Imago (archív)
Huszti a Zenitnél folytatja

Huszti Szabolcsot a német lapok szombaton még a Hamburggal hozták összefüggésbe, de a középpályás ma megegyezett a Zenittel – közölte a Nemzeti Sporttal Filipovics Vladan, a játékos menedzsere. A hírt német internetes források is megerősítették.

A Zenit hivatalos honlapja szerint Huszti hamarosan csatlakozik a Törökországban edzőtáborozó új csapatához, ahol három mérkőzést játszik a csapat. Szerdán a horvát Slaven Belupo, szombaton a lengyel Lech Poznan ellen játszik felkészülési mérkőzést – a harmadik törökországi találkozóra február 14-én kerül sor, akkor az orosz Himki ellen.

A 25 éves, 38-szoros magyar válogatott játékost már nyáron is szerették volna leigazolni a szentpéterváriak, de akkor nem tudtak megállapodni a Hannoverrel. Ezúttal a két klubnak is sikerült egyezségre jutnia, bár az átigazolás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Annyit lehet tudni, hogy a futballista négyéves szerződést kötött az orosz csapattal. Huszti egyébként hamarosan visszatérhet Németországba új együttesével, ugyanis a Zenit február 18-án idegenben lép pályára a Stuttgart ellen az UEFA-kupában.

Huszti Szabolcs 2006-ban a francia Metztől került a Hannoverhez, melynek színeiben 81 mérkőzésen 17 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott. „Husztit csak akkor engedjük el, ha megtaláljuk a megfelelő helyettesét” – mondta korábban Dieter Hecking vezetőedző.

A németországi hírek szerint hétfőn be is jelenthetik, hogy ki érkezik a magyar játékos helyett a klubhoz. „Szabi majdnem három éven keresztül rendkívül sok fontos gólt szerzett a csapatban. Nagyon fog hiányozni mindannyiunknak. Nem akartuk, hogy akadályozzuk személyes céljainak megvalósításában” – fogalmazott Martin Kindl, a Hannover elnöke.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik