Domenech marad, így David Trezeguet fordít hátat a válogatottnak

Vágólapra másolva!
2008.07.09. 16:38
20 gól a Serie A 2007-08-as szezonjában, 71 válogatottság, 34 találat, világ- és Európa-bajnoki cím: ez is kevés volt ahhoz David Trezeguet-nek, hogy helyet kapjon Raymond Domenech Európa-bajnoki keretében. Az Eb-égés után Domenech maradt, így aztán Trezeguet döntött a távozás mellett: a kitűnő csatár többet nem szerepel a francia nemzeti csapatban.
Elég volt: Trezeguet (balra) nem kér többet Domenechből és a válogatottból
Fotó: Action Images (archív)
Elég volt: Trezeguet (balra) nem kér többet Domenechből és a válogatottból
Elég volt: Trezeguet (balra) nem kér többet Domenechből és a válogatottból
Fotó: Action Images (archív)
Elég volt: Trezeguet (balra) nem kér többet Domenechből és a válogatottból

„Domenech marad, így aztán én vonulok vissza a nemzeti csapattól” – nyilatkozta meglehetősen keserűen Trezeguet a Juventus pinzolói edzőtáborában, ahol megkezdte a felkészülést a „zebrákkal” a 2008-09-es idényre.

„Nem szívesen hoztam ilyen döntést, de a borzalmas Európa-bajnokság utáni elnökségi határozat megerősített az elhatározásomban. Az, hogy a szövetség kiállt Domenech mellett, egyben azt is jelentette, hogy vissza kell vonulnom a válogatottól” – tette hozzá a támadó.

Trezeguet egyben élesen kritizálta a francia futball vezetőit is, mondván: politikai döntéseket hoznak, ráadásul nem hallgatnak egyáltalán a közvéleményre.

„Másképp látom a futballvilágot, mint a francia vezetők. Az Euro 2008 hatalmas csalódás volt, és egész elképesztő, hogy ezek után még vakon bíznak Domenech-ben. Úgy látom, a döntéseket politikai alapon hozzák, és a szurkolók véleményét, valamint a szakmai érveket figyelembe sem veszik” – mondta.

A Juventus támadója döntése után már csak klubjára koncentrál ezek után, és reménykedik benne, hogy a „zebrák” a BL-szereplés kivívása után 2008-09-ben már trófeákkal is gazdagodnak.

„Most már a fontos trófeák begyűjtése lesz a cél, és ehhez mindenképpen igazolnunk kell. Néhány játékost szerződtetnünk kell, hogy minőségi javulás legyen a csapat játékában – ha ez meglesz, elérhetjük céljainkat” – bizakodott.

TREZEGUET VÁLOGATOTT KARRIERJE

Megjárta a francia U20-as csapatot, majd 1998 januárjában a spanyolok ellen mutatkozott be a nagyválogatottban. Első gólját a finneknek lőtte, majd "megváltotta jegyét" a ’98-as vb-t megnyerő válogatottba. 2000-ben aranygóljával eldöntötte az olaszok elleni Eb-finálét, 2006-ban meg a vb-döntőt – hibázott a tizenegyespárbajban, így a Lippi-csapat diadalmaskodott. 71 mérkőzésen 34 gólt szerzett, ezzel a francia válogatott történetének harmadik legeredményesebb góllövője, Thierry Henry és Michel Platini mögött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik