Nemzetisport.hu online 2006.10.26 01:18 Frissítve: 2023.03.08 14:20

Felmérhetik, hol tartanak

Nagy László, a januári világbajnokságra készülő férfikeret egyik legjobbja társaival együtt bizakodva várja az Izland elleni pénteki és szombati mérkőzést.

A Spanyolországból érkezô világklasszis átlövô, Nagy László nagy elánnal kezdte el a felkészülést a januári világbajnokságra
A Spanyolországból érkezô világklasszis átlövô, Nagy László nagy elánnal kezdte el a felkészülést a januári világbajnokságra

Az izlandiak elleni két tesztmérkőzésre (péntek, Ózd, 18 óra és szombat, Miskolc, 16.15 óra) készülő magyar férfiválogatott a héten Miskolctapolcán és Mezőkövesden gyakorol. Nagy László, az együttes egyik vezéregyénisége, a Barcelona balkezes átlövője forró hangulatú spanyol bajnokik és BL-csaták után, jó formában érkezett a kerethez.

„Csupán kisebb sérülésekkel bajlódom, de ezekről nem is érdemes szót ejteni, mert nem befolyásolják sem a játékomat, sem a formámat – mondta a játékos. – Az viszont nagyon jólesett, hogy az itthoni közlekedésemet szülővárosom, Szeged, valamint Budapest és Miskolc között megkönnyítette az Unio Autópark, amelytől kényelmes kocsit kaptam erre a mozgalmas és dolgos hétre. Az edzőtáborban remek hangulatban dolgoznak együtt a keret idősebb és ifjabb tagjai, s közülük néhányan először vehetik fel a címeres mezt. Valamennyien nagyon várjuk a két meccset, hiszen felmérhetjük, hol tartunk, és min kell javítanunk. A hírek szerint Izland, a februári Európa-bajnokság hetedik helyezettje a legerősebb csapatával érkezik, ezért nekünk is össze kell szednünk magunkat, hogy mindkét meccsen megverjük.”

Az átlövő hozzáfűzte, hogy Izland ellen legutóbb, januárban kellemes élményt szerzett, mert a svájci Eb csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában 35–31-re nyert a magyar csapat. Azóta persze több változás is történt a keretben, amelyből ezen a héten a vállműtéten áteső Buday Dániel mellett a családi okokból távol maradó Fazekas Nándor és Díaz Ivo is hiányzik.

„Az izlandiak az Európa-bajnokság óta edzőt cseréltek, Viggo Sigurdsson helyét a nyáron a Magdeburgból a Gummersbachba szegődő Alfred Gislason, vagyis Fazekas Nándor új edzője vette át – folytatta. – Ugyanakkor a keret nem sokat változott, mert azokból a régi kitűnő játékosokból áll, akik már évek óta együtt kézilabdáznak, vagyis kellően összecsiszolódtak, egymás gondolatát is ismerik. A tizennyolcas keretükből csak egy-két játékos szerepel otthon, a többiek a német, a spanyol, a dán és a francia bajnokság élcsapataiban kézilabdáznak.”

Aligha tarthat társaival az izlandiak leghíresebb csillaga, a BL-győztes Ciudad Realban szereplő Olafur Stefansson, mert lábsérüléssel bajlódik.