Nemzetisport.hu online 2006.10.19 00:13 Frissítve: 2023.02.13 11:22

Megmenekült a nagy szégyentől az Inter

Az argentin Julio Cruz (jobbra) kétszer volt eredményes a Szpartak ellen
Reuters
Az argentin Julio Cruz (jobbra) kétszer volt eredményes a Szpartak ellen

Internazionale (olasz) - Szp. Moszkva (orosz) 2–1 (2–0)
Milánó, 40 000 néző
V: Layec (francia)

INTER: Júlio César – Maicon, Córdoba, Materazzi, J. Zanetti – Figo (Adriano, 69.), Vieira, Dacourt, Sztankovics – Recoba (Burdisso, 58.), Cruz (Samuel, 90.)
SZPARTAK: Kowalewski – Geder, Jiránek, C. Rodríguez, Siskin – Mozart (Owusu-Abeyie, a szünetben), Ra. Kovác – Bisztrov (Kalinicsenko, 75.), Tyitov, Bojarincev – Pavljucsenko
G: Cruz (2., 9.), ill. Pavljucsenko (54.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A forduló előtt nulla ponttal csoportja utolsó helyén állt az Inter – a kiesés réme igencsak meglegyintette Roberto Mancini együttesét. A csapat vezetőedzője persze türelemre intett, és megígérte, ha júniusig hagyják dolgozni, akkor a két nagy sorozat közül az egyiket (az olasz bajnokság vagy a BL) megnyeri csapatával.

Nemhiába ragaszkodik egyébként Roberto Mancini a kispadhoz, hiszen amellett, hogy remekül fizető állása van, szerda óta egy rekorddal is büszkélkedhet. A 41 éves szakember húzta le ugyanis a legtöbb időt Massimo Moratti elnöksége alatt a csapat kispadján, pontosan két évet, három hónapot és tizennyolc napot.
Annak érdekében, hogy az olasz mester milánói tartózkodása még tovább tartson, sokat tett az argentin csatár, Júlio Ricardo Cruz, aki tíz perc leforgása alatt két gólt is lőtt a pontszerzés reményével érkező moszkvaiaknak. Az Inter ezután ráült az eredményre, de a Szpartak csak szépíteni tudott, így Mancini mester tovább álmodhat a Bajnokok Ligája-diadalról.

Sporting (portugál) - Bayern München (német) 0–1 (0–1)
Lisszabon, 30 000 néző
V: Hauge (norvég)

SPORTING: Ricardo – Caneira, Tonel, Anderson Polga, Tello – Miguel Veloso (Paredes, 70.) – Joao Moutinho, Nani, Carlos Martins (Yannick, a szünetben) – Alecsandro (Bueno, 57.), Liedson
BAYERN: Kahn – Sagnol, Lúcio, Van Buyten, Lahm – Van Bommel, Ottl (Demichelis, a szünetben), Schweinsteiger – C. Pizarro, Santa Cruz (Salihamidzic, 50.), Podolski (Dos Santos, 65.)
G: Schweinsteiger (19.)
K: Schweinsteiger (47.)

A második fordulóban aratott, Inter elleni siker után Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern vezetője azt mondta: „Ha majd a Sporting ellen nyerünk, akkor beszélhetünk a csoportelsőségről.” A bajorok eleget tettek az „utasításnak”: lisszaboni győzelmükkel bebiztosították helyüket az élen.