F. Z.online 2006.09.15 00:54 Frissítve: 2023.01.24 10:14

Megcsúszott a Hertha Berlin

A BL után beindult a nagyüzem az UEFA-kupában is: csütörtökön már a csoportkörbe jutás volt a tét. Természetesen ezúttal is a magyar játékosokra figyeltünk elsősorban, hiszen többen is pályára léptek ezen a játéknapon. A berlini Dárdai Pál sérülése miatt nem, de kíváncsiak voltunk a véleményére a Hertha csalódást keltő döntetlenje után.

Chris Sörensen (balra), az Odense játékosa becsúszva szerelte a berlini Kevin-Prince Boatenget, mégis a hazaiak csúsztak meg az UEFA-kupa elsô fordulójában ? minderrôl a sérült Dárdai Pál (fönt) ?tudósította? a Nemzeti Sportot
Chris Sörensen (balra), az Odense játékosa becsúszva szerelte a berlini Kevin-Prince Boatenget, mégis a hazaiak csúsztak meg az UEFA-kupa elsô fordulójában ? minderrôl a sérült Dárdai Pál (fönt) ?tudósította? a Nemzeti Sportot
Sérülés miatt csak a lelátóról figyelhette csapata UEFA-kupa-meccsét Dárdai Pál, a Hertha Berlin légiósa. A 48-szoros magyar válogatott középpályásnak nem jött rendbe a combsérülése, így nem lépett pályára a dán Odense elleni berlini találkozón. Noha a döntést, hogy vállalja-e Dárdai a fellépést, vagy sem, Falco Götz vezetőedző a játékosra bízta, s ő ezúttal a pihenésre szavazott, mert így minden bizonnyal a vasárnapi, Schalke elleni bajnoki rangadóra százszázalékos állapotba kerül. A középpályás a lelátóról követte csapata játékát.

„Sajnos a szereplésünkön látszik a fáradtság, ráadásul nagyon gyengén kezdtünk, mondhatni elaludtunk az első negyedórában” – értékelte a szünetben az 1–1-re végződő első félidőt Dárdai Pál. – Túlságosan szabadon hagyjuk szervezni a dánok tízes számú játékosát, a svéd Tobias Grahnt, ha pályán lennék, én már keményebben odaléptem volna neki, hogy ne fickándozzon annyit. Szerencsére kapusunk, Christian Fiedler parádésan véd, ha nem így lenne, akár három gólt is rúghattak volna a vendégek az első húsz percben. Nem értem, hogy miért csúszkál mindenki, valami gond lehet a gyeppel. Most azt mondom, a döntetlen jó eredmény lenne.”

A második félidőben a gyors gólváltás után sem remekeltek a védelmek, mindkét csapatnak óriási helyzetei voltak. A kontrára játszó és sokkal frissebbnek tűnő dánok a legnagyobb ziccereket is elrontották, így maradt a 2–2-es döntetlen.

„Sajnos a fordulást követően sem pörgött fel a csapat, lankadtan és enerváltan játszottunk. Grahn továbbra is szabadon futballozott, nem értem, miért. Ez most nem tett jót az önbizalmunknak, de szerintem vagyunk olyan jók, hogy Dániában kivívjuk a továbbjutást. Az utóbbi hetekben azért beszélt mindenki pozitívan a Hertháról, mert hajtottunk, megalkuvás nélkül, kellő agresszivitással küzdöttünk. Ma ez nem így volt, az edző le is hordta a csapatot a meccs után” – tette hozzá a lefújás után a 30 éves magyar játékos.

Az összecsapásnak Dárdai Pál távolléte ellenére is volt a pályán magyar résztvevője, mivel a sípot Kassai Viktor fújta – szinte hiba nélkül.