Csalódott, de elszánt

Szabó Gábor, Misur TamásSzabó Gábor, Misur Tamás
Vágólapra másolva!
2006.06.04. 02:38
Címkék
Szívós Mártonnal elégedett volt az olasz bajnoki címet szerző Pro Recco, mégsem marasztalta a válogatott pólóst, aki visszatér a Dominóhoz.
A szurkolók igen, a vezetôk nem marasztalták Szívóst a Pro Reccóban
A szurkolók igen, a vezetôk nem marasztalták Szívóst a Pro Reccóban
Farkas József
A szurkolók igen, a vezetôk nem marasztalták Szívóst a Pro Reccóban
A szurkolók igen, a vezetôk nem marasztalták Szívóst a Pro Reccóban
A szurkolók igen, a vezetôk nem marasztalták Szívóst a Pro Reccóban
Farkas József
A szurkolók igen, a vezetôk nem marasztalták Szívóst a Pro Reccóban

Első hallásra nehéz megérteni azt, ami történt. Mert itt van nekünk Szívós Márton, akit tavaly kölcsönadott a Domino-BHSE az olasz Pro Reccónak, és akinek érkeztével Olasz Kupát, valamint bajnokságot nyert Pino Porzio együttese. No meg ezüstérmet vehetett át az Euroliga dubrovniki négyes döntőjében, ráadásul a négyes döntőben a magyar légióst választották meg a torna legjobb játékosának. Ezután egyáltalán nem tűnik logikusnak az elengedése, hiszen nem ő jelentkezett az elnöknél, hogy távozni szeretne. Még egy magyarázat lehetséges. A Recco ugyanis megkereste Kásás Tamást – aki éppen Szívós oldalán játszik –, és ha szerződtetik, négy vendégpólós lesz a csapatban, egyvalaki tehát feleslegessé válik.

– Annyira furcsa a történet, hogy még az is elterjedt, az egész idényt tekintve nem voltak önnel elégedettek Reccóban. Igaz ez?
– Állítólagos információkra nem szeretnék reagálni, mert csak magyarázkodásnak tűnne. Úgy érzem, a csapat és a saját teljesítményem is egyértelmű választ ad a felvetésre. Sikeres évet zártunk, két fronton nyertünk, az Euroligában pedig másodikok lettünk úgy, hogy búcsúztattuk a Mladostot, a Volgográdot, a Csehovot, a Herceg Novit, a Dominót és a Posillipót is. Fantasztikus, hogy engem láttak a négyes döntő legjobbjának.

– Nem érezte esetleg roszszul magát Reccóban?
– Ezt is cáfolni tudom! Persze voltak rosszabb napjaim, de ilyen otthon is előfordul az emberrel, legfeljebb idegenben nem találkozhatok a barátokkal és a családdal. Azt is hallottam, hogy állítólag nem fogadtak be a társak és a szurkolók. Ehhez képest a bajnoki döntőre transzparenssel érkeztek a drukkerek, amelyen az állt, hogy maradjak, mert továbbra is a csapatban akarnak látni. Sőt nyolcvan aláírással levelet küldtek az elnöknek a megtartásom érdekében.

– Ezek szerint már tudni lehetett, hogy elmegy?
– Pletykákról lehetett hallani arról, hogy kik jönnek és kik távoznak.
– Vagyis önt az utóbbiak között emlegették.
– Igen.

– Milyen indokot hoztak fel a vezetők?
– Azt, hogy a közeljövőben – még nem tudni, mikortól – csak két légióst alkalmazhatnak a klubok, és ők már ennek megfelelően szeretnék építeni a csapatot. Új olasz játékosok érkeznek, akik állítólag az én oldalamon szerepelnek.

– Szóba került Kásás Tamás érkezése?
– Nem. Kása egyébként nagyon korrekt volt, telefonált nekem, hogy megkereste őt a Recco, így módom volt időben elgondolkodni a lehetséges megoldásokon.

– Nem értetlenkedett?
– Nem tagadom, némiképp csalódott voltam, de amikor felvetődött a távozásom, én már kapcsolatba léptem a Dominóval, amely a végsőkig kivárta, miként alakul a sorsom.

– A Honvédban imádott pólózni, ugye?
– Igen, ezért nem filózom az ügyön. A Domino is klasszis csapat, soraiban játszanak a barátaim, szeretek itthon lenni. A következő idényben újra megmutatjuk, hogy Európában is képes felérni a csúcsra a Honvéd, azaz a legutóbbi szezon csak egyszerűen kisiklás volt. ---- R ---- T
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik