SZABÓ GÁBOR
2006.06.01 02:10 Frissítve: 2023.02.12 06:45
online

Most mindenki megmutathatja

A magyar férfi vízilabda-válogatott két hete készül a június 13-án kezdődő Világkupára, és csütörtökön Egerben Szlovákia ellen lejátssza első idei hivatalos mérkőzését.

A kemény edzéseknek köszönhetôen javult az erônlét, ráadásul gyorsultak is a játékosok
Mirkó István
A kemény edzéseknek köszönhetôen javult az erônlét, ráadásul gyorsultak is a játékosok

A Malév-sorozat programja

Június 1., Eger:
Magyarország–Szlovákia
Június 2., Eger:
Magyarország–Szlovákia
Június 9., Hódmezővásárhely:
Magyarország–Egyesült Államok
Június 10., Margitsziget:
Magyarország–Egyesült Államok
Július 26., Margitsziget:
Magyarország–Horvátország
Július 29., Margitsziget:
Magyarország–Németország
Augusztus 2., Békéscsaba:
Magyarország–Románia
Augusztus 15., Szombathely:
Magyarország–Horvátország
„Példát statuálok!” – mondta Kiss Gergely, és elsőként ugrott a medencébe a szerda délelőtti edzésen. Hamarosan követték a többiek, hiszen a víz legalább tíz fokkal volt melegebb, mint a csípős májusi levegő. Még mielőtt Fodor Rajmund is csobbant volna a part legszélénél, közvetlen közelről a fülébe visított a támadóidő lejártát jelző sziréna, amelyet valaki viccből működésbe hozott. Fodor láthatóan nem örült a mókának, Kásás Zoltán edző pedig megjegyezte: „Kell egy kis játék, anélkül nem megy.” Az úszás után pedig azt mondta: „A konditeremben is érezhető volt a frontátvonulás.”

Ebből arra lehetett következtetni, hogy az összpontosítás ezúttal nem érte el a száz százalékot, de a kéthetes periódust tekintve ez is megbocsátható.
Az elmúlt szerdán látható fáradtságról beszélt Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki ezúttal pozitív változásról számolhatott be: „A stopper mutatja a javulást, feljebb vagyunk a vízben, és az erőnléti edzéseken is tapasztalható a fejlődés. A nagy munka mostanra felgyorsította a játékosokat. Sok újdonság nincs, de mert tavaly óta rövidült a támadóidő, ennek megfelelően a védekezés is, igyekeztünk alkalmazkodni. Az egymás közti gyakorlásokon nehezen érvényesülnek a taktikai elemek, hiszen a játékosok jól ismerik egymást; a juniorválogatott elleni mecscsek jobban alakultak, mert a fiatalok nem tudják, mi a taktikánk, viszont beszélnek magyarul; a szlovákok nem ismernek minket, nem tudnak magyarul, kivéve néhányukat. Vagyis azt várom, hogy csütörtökön és pénteken reális képet kapok a csapatról, és ha valami nem működik, még tudunk változtatni.”

Kemény Dénes szeretné, ha két kapust és 12 mezőnyjátékost nevezne mindkét csapat a csütörtök és péntek esti két hivatalos találkozóra. Ott lesz Egerben a kereten kívüli két fiatal, Kuncz Tamás és Hárai Balázs is, de ők legfeljebb a pénteki mérkőzésen kaphatnak lehetőséget, ha már tisztán lát a szövetségi kapitány. Ha maradnak kétségei, csak a gyakorlásokon szerepel a két tini.

„Kuncz Tamásnak lenne nagy nap, ha beállna, hiszen ő még nem mutatkozott be a válogatottban, de most a Világkupa a fő szempont – mondta Kemény Dénes. – Mint szurkoló örülnék a debütálásának, ám ez esetben kapitányként kell gondolkodnom.”

A válogatott új nadrágokat és sapkákat kapott, és piros helyett zöld köpenyben vonulnak majd fel a játékosok a világversenyeken. Kemény Dénes élcelődött Varga Dénesen, aki már a vadonatúj gatyát húzta fel, míg a többiek egyelőre vigyáznak rá. A 19 éves pólós mosolyogva szólt vissza: „Kisebb kellene!” A tréning az emberelőnyök gyakorlásával, és persze egy kis szirénázással ért véget, ezt ezúttal Nagy Viktor füle bánta. Ezt követően ebédelt a csapat, majd útnak indult Egerbe.

Repülőjegyeket sorsolnak ki
A légitársaság és a Magyar Vízilabda-szövetség megállapodásának értelmében a Malév a névadó szponzora a magyar férfi pólóválogatott nyáron lejátszandó nyolc barátságos mérkőzésének. A Malév-sorozat első két állomása az Egerben megrendezendő két magyar–szlovák párharc. Az egyes találkozók harmadik szünetében, így már a hevesi megyeszékhelyen is, repülőjegyet sorsolnak ki a belépőt váltók között.