Nemzetisport.hu online 2006.06.01 02:10 Frissítve: 2023.02.12 06:45

A sárga tengeralattjáróra várva

A Bajnokok Ligájában bomba meglepetésre elődöntőig jutó spanyol Villarreal lehet a magyar válogatott játékosokból összeállított csapat ellenfele augusztus 12-én egy barátságos mérkőzésen. A spanyol klubnál megerősítették a Nemzeti Sport információját.

Magyarországon is tárt karokkal várják a Villarreal karmesterét, Juan Román Riquelmét és csapattársait
AFP
Magyarországon is tárt karokkal várják a Villarreal karmesterét, Juan Román Riquelmét és csapattársait

Tavaly augusztusban a Real Madridot ünnepelte Budapest. Telt ház a Puskás Ferenc Stadionban, világsztárok a gyepen, s ha nem is volt futballfieszta, az élmény így is felbecsülhetetlen. Idén augusztusban ismét egy spanyol klub látogat a magyar fővárosba, s ha nincs is olyan káprázatos eredménylajstroma, mint a királyi gárdának, alighanem újabb felejthetetlen estével ajándékoz meg bennünket. Sokan szerették meg az idei Bajnokok Ligája-kiírásban a „sárga tengeralattjárónak” becézett s egészen az elődöntőig menetelő spanyol együttest, amely augusztus 12-én Budapesten vendégszerepel.
A Villarrealról van szó.

A tervek szerint legerősebb összeállításában látogat hozzánk a BL-elődöntős, így a magyar szurkolók élőben láthatják többek között Juan Román Riquelmét, az argentinok csillagát, Robert Pirest, az Arsenaltól szerződtetett francia sztárt, vagy az uruguayiak extraklasszis csatárát, Diego Forlánt. Augusztus 12-én nem lesz FIFA-nap, így nem a legerősebb magyar válogatott lép pályára a spanyolok ellen, de Bozsik Péter mindent elkövet majd, hogy valamennyi idegenlégióst szerepeltethesse.

„Természetesen nagy élmény egy Európa-hírű csapat ellen pályára lépni, s azt gondolom, a Villarreal a legutóbbi BL-kiírásban bizonyította, hogy a kontinens elitjéhez tartozik – mondta a szövetségi kapitány a spanyolok vendégszereplésével kapcsolatban. – Bevallom, az eredeti tervek szerint inkább skandináv csapattal mérkőztünk volna, hogy minél inkább a norvégok elleni Eb-selejtezőre hangolódjunk. De ha már így alakult, örülnünk kell a spanyol sztárok érkezésének, és mondjuk magyar B-válogatott néven meg kell próbálni minél jobb eredményt elérni ellenük. Afféle gálameccs lesz ez, négy nappal később az osztrákok ellen pedig jöhet az igazi főpróba...”

Az MLSZ meghívására konkrét válasz egyelőre nincs, de minden jel arra utal, hogy a világhírnevet szerző alakulat nyáron tiszteletét teheti nálunk is.
„Augusztus tizenkettedikére hívott meg bennünket a Magyar Labdarúgó-szövetség egy válogatott elleni mérkőzésre, de mivel jelenleg mindenki jól megérdemelt szabadságát tölti, vagy a válogatottjában szerepel a világbajnokságon, egyelőre nem igazoltuk vissza a biztos részvételünket – nyilatkozta lapunknak Marián Solsona, a Villarreal kommunikációs és külföldi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője. – Véleményem szerint nagy esély van rá, hogy Magyarországon vendégeskedjünk. A vakációt követően július harmadika az első hivatalos munkanap a vezetőknek és a játékosoknak, akkor döntünk a programunkról, azokban a napokban válaszolunk a magyar szövetség rendkívül megtisztelő invitálására.”