Megjavították a fegyvert

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.07.23. 01:35
Címkék

Minden rendben: a Budapestre fegyverhiba miatt visszautazó Sidi Péter ismét lőállásba állt az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon. A komáromi versenyző a 300 méteres nagyöbű standard puska összetett selejtezőjében az első csoport hatodik helyét szerezte meg, s ezzel továbbjutott a csütörtöki versenyre. „A fegyveremmel és velem is minden rendben, remélem, sikerül beváltanom az ígéreteimet” – mondta Sidi, aki még az 50 és a 300 méteres fekvő versenyek után azt mondta, elsősorban az összetett számokra figyel, 50 méteren szerezett aranyérme után pedig a 300 méteres viadalokon is megcélozza a dobogót.

A többi számban sajnos nem számolhatunk be magyar sikerekről. A Jambrik István, Pálinkás Lajos és Takács Tibor alkotta gyorstüzelő pisztolyos csapatunk a hatodik helyen végzett, de egyik tagja sem került be a döntőbe.

A skeetes hölgyeknél az olimpiai bajnok Igaly Diana volt a nagy hiányzónk, aki a szezont a pihenésnek szenteli. Távollétében Pongrátz Bianka igyekezett helytállni, ám a két hete vírusos betegségben szenvedő lövő ereje csak a 18. helyre volt elég. Ám nem csak ő lőtt gyengén. „Hatvanhatos alapversennyel nem is tudom, mikor lehetett utoljára skeetdöntőbe kerülni – mondta Vasváry Erzsébet koronglövő szakágvezető, Pongrátz édesanyja, aki a múlt héten még a dupla trapos Gerebics Roland bronzérmének örült. „Homokvihar és negyvenfokos hőség nehezítette meg a versenyzők dolgát, akik között a rutintalannak számító Bianka, aki évente egy-két nemzetközi versenyre jut csak el, ennyit tudott kihozni magából. A vírusos fertőzés miatt teljesen legyengült a szervezete, skeetben pedig fokozottan szükség van a jó erőnlétre. Ilyen körülmények között élete egyik leggyengébb eredményét lőtte, de tudomásul kell venni, hogy az ilyen jellegű betegség ezzel jár. Hátravan még a vébé, reméljük, addigra rendbe jön, de még fiatal, úgyhogy van ideje. Egyébként is fiatal csapatunk van, amelynek tagjai két-három éven belül beérhetnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik