Már a BL-ről álmodozik

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.19. 23:10
Címkék
A Debrecen második csapata legyőzte a legjobbjaival felálló Honvédot a Szuperkupa-mérkőzésen. A Kalmar elleni BL-selejtező visszavágójára 2–0-s előnnyel készülő Loki 1–0-ra nyert a kispestiek ellen, s a mindent eldöntő gólt a csereként beálló 21 éves Szilágyi Péter szerezte. A támadó abban reménykedik, hogy a siker mellett hosszú távon is sokat jelenthet neki ez a gól.

A csere cseréje döntötte el a Szuper Kupa-találkozót szombaton, hiszen a tartalékos Debrecenbe a 61. percben állt be Szilágyi Péter, aki a hajrában győztes gólt szerzett. A 21 esztendős támadó a Loki internetes oldalának összeállítása szerint még csak nem is az első keret tagja, hanem az NB II-ben szereplő DVSC-DEAC-hoz tartozik. Ehhez képest a Bp. Honvéd elleni találkozó kulcsfigurája lett a 84. percben szerzett győztes góljával.

A debreceniek felforgatott összeállításban kezdték a meccset, mivel a csapat szerdán a svéd Kalmar elleni BL-selejtező visszavágón szerepel – az első találkozón 2–0-ra nyert Herczeg András együttese –, s így kerülhettek előtérbe a fiatalok szombaton. Vagyis ennek alapján, akár azt is mondhattuk volna, hogy a tartalékos bajnok feladta a meccset a kupagyőztessel szemben, de ezzel a legkevésbé sem ért egyet Szilágyi Péter.

„Tudtam, hogy mi így is jók leszünk – mondta a fiatal támadó. – Szerepeltünk mi már ebben az összetételben, szóval egy kicsit sem aggódtam amiatt, hogy nem lesz rendben a játék. Ráadásul mindenki, aki pályára lépett Siófokon, igen motivált volt, ez a meccs bizonyítási lehetőség volt számunkra. Mindannyian reménykedtünk, hogy olyan teljesítményt tudunk nyújtani, amelynek segítségével közelebb kerülhetünk a kezdő tizenegyhez.”

Motivációban tehát nem volt hiány.

Egyrészt a Szuperkupa elhódítása, másrészt a bizonyítási vágy inspirálhatta a debrecenieket. Többeknek – köztük Szilágyi Péternek, Rezes Lászlónak vagy éppen a kapus Djordje Panticsnak – sikerült is megmutatniuk, lehet rájuk építeni, ráadásul a serleget is megnyerték.

„A bizonyítás és a Szupekupa-győzelem is ugyanolyan fontos volt a számunkra – folytatta Szilágyi Péter. – Amellett, hogy meg akartuk mutatni, mire vagyunk képesek, az ilyen siker roppant fontos. Boldog vagyok, hogy elhódítottuk a kupát, de ez a találkozó ugyanilyen fontos lehet a jövőnket illetően.”

Ha valahol nem egyszerű csatárként bekerülni a legjobbak közé, az Debrecen.

A válogatott Rudolf Gergely mellett a keret tagja még Oláh Lóránt, továbbá néhány légiós, akiket nyilván nem a padra igazoltak. Szóval egy fiatal debreceni támadó helyzete nem könnyű, igaz, Szilágyi Péter szerint nem is reménytelen.

„Edzőnk, Herczeg András gratulált a győztes meccs után, de bővebb elemzés még nem volt – magyarázta a játékos. – Egyelőre csak reménykedni tudok benne, hogy sikerült bizonyítanom. Az viszont biztos, hogy csatárként igen nehéz bekerülni az együttesbe. Itt van ugye Rudolf Gergely vagy éppen Olág Lóránt, mindketten kiváló támadók. Rajtuk kívül is vannak remek játékosok, vagyis valóban nem egyszerű a helyzet, de én mindennap bizonyítani akarom, hogy lehet rám is számítani.”

Azt most még még nem tudni mit ért hosszú távon a Honvéd elleni győztes gól, de Szilágyi Péter reménykedik: „Már annak is örülnék, ha egyre többször számítanának rám, de boldog lennék, ha egy svédországi repülőjegyet jelentene ez a gól, vagyis tagja lennék a BL-visszavágóra utazó csapatnak.”

A Szuperkupa-mérkőzéssel kapcsolatban nem lehet szó nélkül hagyni, hogy csak 1500 néző váltott jegyet, s meglehetősen szürkének tetszett a meccs. Az összecsapást második alkalommal rendezték meg Siófokon, a debrecenieknek az ország háromnegyedét kellett átszelniük.

„Egy nappal korábban el kellett indulnunk, hogy ne a buszról leszállva essünk be a stadionba, de ez benne van a pakliban, emiatt nem bosszankodtunk – említte Szilágyi Péter. – Sajnos kevés néző volt a találkozón, vélhetően sokak kedvét elvette a rossz idő. Akik kint voltak, azok mindent megtettek, hogy jó legyen a hangulat, ráadásul a végén a Loki-szurkolók még jól is érezték magukat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik