Érik az új generáció

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.07.16. 23:26
Címkék

Lezárult a a magyar férfi kosárlabda-válogatott felkészülésének első szakasza. Mészáros Lajos szakmai igazgató szerint a csapat jó úton jár. Remélhetőleg ezt az előtte álló mérkőzéseken bizonyítja, mert a tét az A-divízióban maradás, vagyis hogy a következő szezonban ismét az Európa-bajnokságra kijutásért játszhasson a gárda. Ellenkező esetben marad a B-divízió, – amivel az együttes kikerülne az európai vérkeringésből.

Az augusztusi élet-halál harcig (az észtekkel, a csehekkel és az ukránokkal is kétszer játszunk, az első két helyezett marad bent) hat felkészülési meccs vár a válogatottra, először a pénteki, Bosznia-Hercegovina elleni találkozó.

„Június 29-e óta tart a felkészülés, és két cél lebeg a szemünk előtt: az A-divízióban maradás és a generációváltás. A rutinos játékosok mellett tehetséges fiatalok kerültek be a keretbe, akiknek munkáját remekül támogatják az idősebbek, a csapatkapitánnyal, Németh Istvánnal az élen. Báder Márton nagyon fog hiányozni, ám derékfájdalmai miatt sajnos várhatóan egész nyáron nem játszhat. Persze ez nem jelenti azt, hogy később nem csatlakozik, de pihennie kell, hogy ne kerüljön veszélybe a pályafutása” – mondta Mészáros Lajos, aki rögvest lekopogta, hogy a keretben lévő 14 játékos a szokásos kék-zöld foltoktól eltekintve egészséges.

„A bosnyákok rendkívül erősek, az Eb-döntőbe jutásért játszanak; tavaly két szoros edzőmeccsen kikaptunk tőlük. A mostani két találkozó kitűnően szolgálja felkészülésünket” – tette hozzá a szakmai igazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik