Négy érmet remélnek

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 23:19
Címkék

Lassan a felnőtt versenyzők is megérkeznek Eszékre, a sportlövők Európa-bajnokságának színhelyére, ahol a technikai értekezlet mellett a kedden lőállásba lépők edzésével telt az első nap. „Nagyon jó a hangulat a társaságon belül – mondta Zakor Andrea csapatvezető. – Egyedül a fegyverek szállításával akadtak nehézségeink, de ez mindig így van: a határon nem ússzuk meg két óránál kevesebbel az idegölő ellenőrzéseket.”

A szombatig tartó eszéki „nagy” Eb-n a 25, 50 és 300 méteres puska- illetve pisztolyszámokon túl a futócéllövők és a koronglövők is megméretik magukat. „A futócéllövőknél Sike József a favorit, a dupla traposok között pedig Gerebics Rolandtól várhatunk kiemelkedő, akár dobogós helyezést. A puskaszámokban Sidi Pétertől remélünk érmet, de nála sosem lehet tudni, mennyire szedi össze magát lelkileg. Az biztos, hogy nagyon jó versenyzőtípus, a végső leheletéig küzd, és nem kell bemutatni neki a nemzetközi mezőnyt” – mondta Zakor, aki hozzátette, az olimpikon Csonka Zsófia, Sike Renáta és Eiselt Judit alkotta női pisztolycsapat is éremesélyes. Szerinte a 60 méter fekvőben nagyon erős Joó Éva az első nyolcban benne lesz, de jóval előrébb is végezhet, így összesen négy éremmel is számolhatunk.

Kedden a juniorok állnak lőállásba, a futócéllövők pedig a normál szám lassú részét teljesítik. A felnőtteknél először szerdán avatnak Európa-bajnokot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik