Átok ül a négyesen

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.07.05. 23:16
Címkék

Szombaton sem fogadta kegyeibe Fortuna Lázár Zoltán lovait. Már a díjhajtás során is gond volt egyikükkel, a maratonhajtásban pedig a négyes fogat első két lova egy szerencsétlen mozdulat következtében elesett az Aachenben zajló négycsillagos négyesfogathajtó-versenyen. Szerencsére sem Lázárnak, sem a lovaknak nem esett bajuk, de az egyik segédhajtónak le kellett szállnia a baleset után, ami eleve tíz hibapontot jelentett, ráadásul míg újra versenyképes állapotba került a fogat, három perc eltelt, így a hatszoros világbajnok nem jöhetett ki jól a szituációból.

„Nagyon csalódott voltam a díjhajtás után, de gondoltam, majd maratonban megmutatjuk, mit tudunk. Ehhez képest egy szerencsétlen lépés miatt rengeteg levonást kaptunk. Nem tudom, miért volt ilyen bizonytalan a lovam, amely magával rántotta a mellette lévőt is, hiszen még ő volt a legfittebb az egész fogatból, de ilyen a sport” – mondta Lázár Zoltán, aki elárulta, a rendkívül nehéz pálya mellett az időjárással is meg kellett küzdeniük: a harmincfokos meleg és a nagy páratartalom rendkívül megviselte a hajtókat és lovakat egyaránt.

Az augusztusi, kecskeméti világbajnokságra készülő Lázár várakozásokkal tele érkezett Aachenbe, hiszen, mint mondta, ez az év legfontosabb négyesfogat-versenye, ám abban egyetértett, hogy a számára szerencsétlenül alakult viadalt feledtetné egy jó eredmény a vébén.

Dobrovitz Józsefnek eddig jobban megy a hajtás: két helyet javított maratonban, és már hatodik az összetettben, Móró Lajos pedig 17. Lázár visszacsúszott a 19. helyre, viszont csapatban továbbra is a magyarok a negyedikek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik